Főoldal > DIÉTA > 5 ok, hogy szeresd a zsírokat

5 ok, hogy szeresd a zsírokat

0

Írta: and

Ha fukarkodsz a szervezeted számára kedvező zsírokkal, olyan egészséges gyógymódoktól foszthatod meg magad, melyek megoldást jelenthetnek a problémáidra. Íme, öt ok, amiért érdemes „jó” zsírokat fogyasztani! 1. Győzd le a fájdalmat! Hogyan segít az omega-3? Egy kutatás során olyan betegeket vizsgáltak, akik krónikus nyak- és hátfájástól szenvedtek. A kísérlet időtartama alatt, 20-30 napig, a betegek […]

Ha fukarkodsz a szervezeted számára kedvező zsírokkal, olyan egészséges gyógymódoktól foszthatod meg magad, melyek megoldást jelenthetnek a problémáidra. Íme, öt ok, amiért érdemes „jó” zsírokat fogyasztani!

1. Győzd le a fájdalmat!

Hogyan segít az omega-3? Egy kutatás során olyan betegeket vizsgáltak, akik krónikus nyak- és hátfájástól szenvedtek. A kísérlet időtartama alatt, 20-30 napig, a betegek halolaj-kapszulákat szedtek, és kétharmaduknál a továbbiakban nem volt szükség gyulladáscsökkentő tabletták bevételére, ugyanis csillapodott, vagy megszűnt a fájdalmuk. A kulcs az omega-3 volt, amely képes felvenni a harcot a gyulladással szemben.

Hogyan használd? Az óceánban élő halak, például a makréla, a hering, vagy a lazac rendszeres fogyasztásával elegendő omega-3 zsírsavat juttathatsz a szervezetedbe, amely gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.

2. Maradj vékony!

Hogyan segít az omega-3? A hangulatváltozások édesség utáni sóvárgáshoz vezetnek, amelyek szabotálhatják azt a képességet, hogy képes legyél súlyt veszteni. Az omega-3 képes stabilizálni a hangulatot, állítják az omega-3-mal foglalkozó kutatók.

Hogyan használd? Tarts egy 30 napos, omega-3-ban gazdag táplálékokat tartalmazó kúrát. Ha nem tapasztalsz különbséget, nyugodtan emeld az adagot.

shutterstock_56460841.jpg ()3. Legyen több vidám napod!

Hogyan segít az omega-3? Az omega-3 egy másik formája, a DHA 25 százalékkal növeli a szerotonin mennyiségének termelődését, amely a jókedvhez, feldobottsághoz járul hozzá. A depresszióban szenvedő betegek többsége DHA-hiánnyal küzd.

Hogyan használd? A kutatók szerint a DHA-ban gazdag étkezés hatásos megoldás lehet az antidepresszánsok szedése helyett depresszió esetén, valamint kapcsolat van a táplálkozás és a neurológiai problémák között. Fogyassz sok repce-, szója- és mogyoróolajat tartalmazó ételt, hogy megelőzd a depresszió kialakulását.

4. Lélegezz könnyebben!

Hogyan segít az omega-3? Segít csökkenteni az asztmatikus gyulladásokat. Egy tanulmány szerint azoknak a betegeknek, akik több halolajat fogyasztottak, enyhültek a tüneteik, míg a többiek, akik placebót kaptak, vagy normálisan étkeztek, nem változott az állapotuk.

Hogyan használd? Fogyassz halolajban gazdag ételeket vagy egészítsd ki az étrendedet drogériákban kapható halolaj-kapszulával.

5. Őrizd meg a szíved egészségét!

Hogyan segít az omega-3? Azon kívül, hogy felveszi a harcot a gyulladással, az omega-3 alacsonyabban tartja a vérnyomást és csökkenti a vérrögök, valamint a diabétesz kialakulásának esélyét is. A diabétesznek erős gyulladáskeltő hatása van, amely szívproblémákhoz vezethet. Az omega-3 segít alacsonyan tartani a vércukorszintet, így megoldást jelent a cukorbetegségre is.

Hogyan használd? Egyél minél több növényi eredetű táplálékot, például lenmagot, mogyorót, spenótot, fehér mustár zöldjét, avokádót, repceolajat és szójatermékeket, például tofut. Ezek az ételek az ALA nevű omega-3 formulát tartalmazzák, amely segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Az omega-3 zsírsavak a mindennapi táplálkozás során könnyedén bejuttathatók a szervezetbe, csak egy kis odafigyelés kell, és nekik köszönhetően rövid időn belül még egészségesebb lehetsz!

Játssz velünk, és nyerj Green Base lúgosító kapszulát! A játékért kattints ide.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X