Főoldal > DIÉTA > 6 szuperfinom zsírégető turmix

6 szuperfinom zsírégető turmix

0

Írta: and

Önsanyargatás nélkül, gyorsan, finomságokat fogyasztva fogyni. Azt mondod, lehetetlen? A Wellness Cafe most olyan isteni, laktató és zsírégető hatású turmixokat mutat be neked, melyeket reggelire vagy vacsorára fogyasztva, könnyedén megszabadulhatsz a bosszantó zsírpárnácskáidtól! Ananász turmix Hozzávalók: ¼ ananász1 kávéskanál friss gyömbér1 deci frissen facsart narancslé1 csipet fahéj1 kiskanál apróra vágott citromfűlevél1 kiskanál méz A megtisztított […]

shutterstock_3539108.jpg ()Önsanyargatás nélkül, gyorsan, finomságokat fogyasztva fogyni. Azt mondod, lehetetlen? A Wellness Cafe most olyan isteni, laktató és zsírégető hatású turmixokat mutat be neked, melyeket reggelire vagy vacsorára fogyasztva, könnyedén megszabadulhatsz a bosszantó zsírpárnácskáidtól!

Ananász turmix

Hozzávalók:

¼ ananász
1 kávéskanál friss gyömbér
1 deci frissen facsart narancslé
1 csipet fahéj
1 kiskanál apróra vágott citromfűlevél
1 kiskanál méz

A megtisztított ananászt szeleteld fel, és dobd a turmixgépbe. Add hozzá a lereszelt gyömbért, a fahéjat, a mézet és a citromfüvet, majd öntsd hozzá a narancslevet. Alaposan turmixold össze.
 

Miért jó?
Az ananász egy bromélia nevű enzimet tartalmaz, amely felgyorsítja a szervezet anyagcsere folyamatait, illetve a fehérjék és zsírok lebontását. A turmix gazdag folsavban, C-vitaminban, káliumban, rézben és kalciumban. Erős méregtelenítő hatású, ezért tisztítókúrák alatt is fogyaszthatod.
Almás shake

Hozzávalók:

1 nagyobb alma
1,5 deci friss narancslé
1 pohár zsírszegény joghurt
fél citrom reszelt héja
1 kiskanál méz
1 csipet fahéj

A megmosott almát szeleteld fel, add hozzá a narancslevet, a joghurtot, a mézet és a fahéjat, majd reszeld bele a citrom héját. Jól turmixold össze, majd töltsd egy nagyobb pohárba.
 

Miért jó?
Az alma rendkívül gazdag egy pektin nevű rostban, amely amellett, hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz, teltségérzettel ajándékoz meg, és segíti a szervezetet a méregtelenítésben. A fahéj a cukor feldolgozását segíti, és csökkenti a magas vércukorszintet. Ráadásul, ez a shake is tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.

Kivis-sárgadinnyés mix

Hozzávalók:

1 kivi
20 deka sárgadinnye
2 evőkanál homoktövis – ital
1, 5 deci 100%-os szőlőlé

Miután meghámoztad a kivit, darabold össze a sárgadinnyével együtt és tedd bele a turmixgépbe. Add hozzá a homoktövis – italt és a szőlőlevet, majd keverd addig, amíg teljesen sima nem lesz. Ha picit savanykásnak érzed, egy kevéske mézet is adhatsz hozzá.
 

Miért jó?
Ez a turmix valóságos C-vitamin bomba! A kivi ásványi sókban és egyéb vitaminokban is bővelkedik, valamint fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat tartalmaz. A homoktövis antioxidáns és sejtvédő hatású, fokozza az anyagcserét, ezáltal a zsírolvasztás szuperhatékony mestere!
 

shutterstock_3514212.jpg ()Erdeigyümölcsös smoothie

Hozzávalók:

5 deka áfonya
3 deka feketeribizli
2 deci szójaital
1 csipet fahéj
fél zöldcitrom leve
1 kiskanál méz
friss citromfű

A gyümölcsöket mosd meg jó alaposan, majd csepegtesd le. Ezután keverd össze őket a hideg szójaitallal, a fahéjjal, a zöldcitrom levével és a mézzel, majd az egészet turmixold össze. Az ínycsiklandó italt töltsd üvegpohárba, a tetejét pedig díszítsd citromfűvel.
 

Miért jó?
Az áfonyában sok az A-, D-, C-vitamin és a vas, nagyszerű vesetisztító, baktérium-, vírus- és gombaölő hatású. Pektintartamának köszönhetően segíti a zsírok és méreganyagok távozását a szervezetből. A feketeribizliben szintén rengeteg a C-vitamin – igazi immunerősítő gyümölcs, mely javítja az emésztést és egyedülálló módon serkenti az anyagcserét.

 

 

 

Rebarbarás mangó – eper turmix

Hozzávalók:

1 mangó
10 szem eper
1 kiskanál méz
fél teáskanál fahéj
0, 5 l natúr joghurt
2 rebarbara szár

A rebarbarát párold meg egy picit, majd mikor kihűlt, turmixold össze a mangóval. Az így kapott italt édesítsd mézzel, és oszd két részre. Az egyik felét turmixold össze a joghurt felével és a fahéjjal. A másik felét az eperrel keverd össze alaposan. Tálaláskor a poharakba először a mangós – rebarbarás – joghurtos shaket töltsd, majd erre jöhet az epres turmix-réteg.
 

Miért jó?
A rebarbara többek közt nagyszerű gyomorerősítő, anyagcsere fokozó hatásáról ismert. A mangó olyan esszenciális zsírokat tartalmaz, melyek csökkentik az étvágyat, és segítenek a szervezet salaktalanításában. Az eper szintén a méregtelenítést támogatja, ugyanakkor energetizál, a benne található flavonoidok pedig gyorsítják a szervezet zsírbontó folyamatait.

Barackos-joghurtos shake

Hozzávalók:

1 nektarin vagy őszibarack
1 pohár natúr joghurt
1 kiskanál méz
1, 5 deci friss narancslé

Mosd, majd hámozd meg a barackot és apró darabokra vágva helyezd a turmixgépbe. Borítsd rá a joghurtot, majd add hozzá a mézet és a narancslevet. Magas fordulatszámon turmixold össze az egészet, és töltsd üvegpohárba.
 

Miért jó?
A barack amellett, hogy elősegíti hajad, körmöd és bőröd megszépülését, a súlycsökkentést is jótékonyan támogatja. Székrekedés esetén is kiváló gyógyír, tisztítja a szervezetet, így a méregtelenítő kúrák egyik közkedvelt alapanyaga.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X