Főoldal > DIÉTA > Egészséges fogyás könnyedén!

Egészséges fogyás könnyedén!

0

Írta: and

A táplálkozási tervedben szerepelnie kell a teljes kiőrlésű gabonaféléknek, színes gyümölcsöknek és zöldségeknek, proteinnek és szív-barát zsíroknak, hiszen csak így biztosíthatod a tested megfelelő működéséhez szükséges fehérjék, rostok, ásványi anyagok, vitaminok és fitokemikáliák meglétét. A helyes táplálkozás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, mit kell enni, de azzal még inkább tisztában vagy, hogy mikor kell befejezni […]

A táplálkozási tervedben szerepelnie kell a teljes kiőrlésű gabonaféléknek, színes gyümölcsöknek és zöldségeknek, proteinnek és szív-barát zsíroknak, hiszen csak így biztosíthatod a tested megfelelő működéséhez szükséges fehérjék, rostok, ásványi anyagok, vitaminok és fitokemikáliák meglétét.

A helyes táplálkozás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, mit kell enni, de azzal még inkább tisztában vagy, hogy mikor kell befejezni a falatozást. Ezek a tippek segíthetnek abban, hogy olyan diétát állíts össze, amellyel a szervezeted is erősebb lesz.

helyestaplalkozas2.jpg ()Fogd vissza a kalóriákat!

Elcsépelt tanács, de megfontolandó: mindig csak annyit egyél, amennyitől jól laksz, nem többet! Máskülönben könnyen fenyegethet az elhízás réme, nem utolsó sorban pedig állandóan alacsony energiaszinttel kell szembesülnöd.

Találd meg az egyensúlyt!

Ne mellőzz jó tápanyagokat a súlyvesztés reményében. A különböző diétahóbortok, villámfogyókúrák soha nem vezetnek jóra, hiszen a leadott néhány kiló később megduplázva tér vissza. Azok minősülnek a leghatásosabb fogyókúrás étrendeknek, amelyeknek alapját a leglényegesebb tápanyagok képezik.

Kövesd nyomon az étkezési szokásaidat!

Ha a nap folyamán össze-vissza eszel, vagy csak este veszel magadhoz bőségesen ennivalót, az könnyen letéríthet a helyes útról, így nehezebben tudod kézben tartani azt, hogy mit és mennyit eszel. Légy résen és vesd papírra miket fogyasztasz a nap folyamán, ily módon nem fogsz túlzásokba esni.

Csökkentsd az adagok méretét!

Általában a diétás adagok elszomorítóan kicsik, de ha rendszeresen túlméretezed a menüt, akkor szinte biztos, hogy előbb-utóbb számos felesleges kilót fogsz magadra halmozni, ugyanakkor az energiaszinted is jócskán apadni fog.

Válassz jól!

Mindig ismerd fel a különbséget az áldásos és a kártékony hatású ételek között, tehát igyekezz jót és jól választani, amikor csak lehet.

Tervezz előre!

Ha felkészületlenül érnek bizonyos étkezési szituációk, könnyebben elcsábulhatsz az ínycsiklandozó ételek láttán, és olyan étkeket párosíthatsz, amelyek együtt még ártalmasabbak. Minden napra állítsd össze, hogy a különböző étkezések során mi kerüljön a tányérodra, így kiküszöbölve az étkezési csapdákat.

A nyári időszak kifejezetten alkalmas arra, hogy megváltoztasd az életmódod, ilyenkor hajlamosak vagyunk mellőzni a nehéz zsíros ételeket, a szénhidráttal teli fogásokat, helyettük előtérbe kerülnek a finom, lédús gyümölcsök és zöldségek. Próbáld meg ezeket az apró változtatásokat beilleszteni a mindennapjaidba, és hamarosan jelentős változást fogsz észlelni nem csak a külsődet illetően, hanem az energiaszinted tekintetében is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X