Főoldal > DIÉTA > Több stressz? Nagyobb has!

Több stressz? Nagyobb has!

0

Írta: and

Hogy miért hízol a hasadra? Sajnos egyszerű a válasz: a feszült időszakokban a test olyan hormonokat termel, amelyek hízási folyamatokat indítanak be. Ennek oka, hogy a testünk próbál minket megvédeni a külső hatásokkal szemben, ezért zsírból képez védőréteget körénk. Egy, a Georgetown Egyetem által kiadott tanulmány szerint, ha stabilizáljuk életünk stresszes időszakaiban az étkezésünket, kevesebb […]

Hogy miért hízol a hasadra? Sajnos egyszerű a válasz: a feszült időszakokban a test olyan hormonokat termel, amelyek hízási folyamatokat indítanak be. Ennek oka, hogy a testünk próbál minket megvédeni a külső hatásokkal szemben, ezért zsírból képez védőréteget körénk.

Egy, a Georgetown Egyetem által kiadott tanulmány szerint, ha stabilizáljuk életünk stresszes időszakaiban az étkezésünket, kevesebb nem kívánt kilót szedhetünk magukra.

A stressz a tanulmány szerint nem csak arra készteti az embereket, hogy többet egyenek, hanem arra is ösztönzi a szervezetet, hogy feldolgozza és beépítse az elfogyasztott táplálékot.

Tehát ha a feszültebb időszakban kétszer annyit eszel, mint a szokásos adagod, a tested kétszer annyi tápanyagot dolgoz és használ fel. Az ok természetesen egy hormon. Az agyban található Y neuropeptidek olyan idegek, amelyek az étvágyat kontrollálják, és hatással vannak a zsírraktározásra. A stressz aktiválja ezeket az idegeket, amelyek hormonokat bocsátanak ki, így stimulálják a szervezetet a zsírraktározásra.

Egyszóval minél idegesebb és feszültebb vagy, annál több ételt kívánszu, így könnyen előfordulhat, hogy valóban hízásnak indulsz. A tanulmány állítása ellentmond annak a sokak által ismert és tapasztalt ténynek, hogy stressz hatására felgyorsul az emésztés, vagy hogy az ember ilyenkor kevesebbet tud enni, így fogy. A kutatás során feltárt mechanizmus ezzel ellentétes: a perifériás idegek nem szabadítanak fel adrenalint, hanem az Y neuropeptideket aktiválják, előidézve ezzel a zsírraktározást.

Ha szeretnéd egy nehezebb időszakban is megőrizni eredeti formádat, igyekezz manipulálni saját szervezetedet ezalatt a periódus alatt úgy, hogy nem dőlsz be az „éhség csábításának”, így elkerülheted a nem kívánt hízást.

Játssz velünk, és nyerj Green Base lúgosító kapszulát! A játékért kattints ide.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X