Főoldal > DIÉTA > Délutáni snackek 200 kalória alatt!

Délutáni snackek 200 kalória alatt!

0

Írta: and

Két deci zsírszegény joghurt fél csésze bogyósgyümölccsel Ha valóban ügyelsz az alakodra, akkor a sütiket és társait jó messzire elkerülőd, ám ettől az édes utáni igényedet még kielégítheted. Nincs másra szükséged, mint egy pohár zsírszegény joghurtra, amelybe belekeversz fél csésze bogyósgyümölcsöt. Így jó néhány kalóriával kevesebb lehet a napi energiabeviteled is, ami egyáltalán nem elhanyagolható […]

Két deci zsírszegény joghurt fél csésze bogyósgyümölccsel

Ha valóban ügyelsz az alakodra, akkor a sütiket és társait jó messzire elkerülőd, ám ettől az édes utáni igényedet még kielégítheted. Nincs másra szükséged, mint egy pohár zsírszegény joghurtra, amelybe belekeversz fél csésze bogyósgyümölcsöt. Így jó néhány kalóriával kevesebb lehet a napi energiabeviteled is, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

Csokis gyümölcsturmix

Két deci lefölözött tejhez adj háromnegyed csésze felkockázott epret, banánt és egy evőkanál csokoládészirupot. Noha a turmixok nem feltétlenül tartoznak a könnyű, ám mégis eltelítő snackek közé, ez a változat – amely tele van gyümölccsel és alacsony a kalóriatartalma – nagyszerű választás egy hosszú nap délutánján.

shutterstock_59586415.jpg ()Egy közepes körte és 30 gramm brie sajt

Imádod a sajtot? Sokan vagyunk így ezzel. Légy hát kísérletező kedvű, és próbáld ki ezt az ínyenceknek való rágcsálnivalót: egy körtére kenj harminc grammot a krémes, francia brie sajtból. Így egy különleges ízvilágot kapsz, amely mindössze 198 kalóriába „kerül”. Fogyasztását azonban ne vidd túlzásba! Ennek a fenséges harapnivalónak sajnos igen magas a zsírtartalma.

Egy fél, kisméretű, teljes kiőrlésű kifli 60 gramm füstölt lazaccal és egy evőkanál zsírszegény krémsajttal

Ez a snack rendkívül tápláló, mondhatni felér egy kisebb étkezéssel. Alacsony a kalóriaértéke, ugyanakkor gazdag proteinben és teljes kiőrlésű gabonában. Egy könnyű lazacos snack nemcsak finom, de egészséges uzsonna lehet a késő délutáni órákban.

40 gramm csokis földimogyoró

A csoki totális mellőzése valódi bűn – alkalmanként nyugodtan megengedhetsz magadnak egy kis kényeztetést. Egy marék csokival bevont földimogyoró 200 kalória körül mozog, és körülbelül 13 gramm zsírt rejt magában. Ha épp salátáztál ebédre, ennyit igazán megérdemelsz!

Két szelet diétás, teljes kiőrlésű kenyér egy szelet zsírszegény sajttal és egy csésze zöldséggel

Ez az egyszerűen elkészíthető snack majdnem az összes fontos ételcsoportot magában foglalja. Kevesebb, mint 200 kalória, és mégis feltöltőd a szervezeted gabonával, tejtermékkel és zöldségekkel (nyersen vagy megfőzve). Azt azonban tartsd észben, hogy a főzés során sok zöldség veszít a tápértékéből. Ezért részesítsd előnyben a párolást!

Gyümölcsszeletek mogyoróvajba mártva

Nem akarsz olyan édességet enni, amely finomított cukorból készült? Ez esetben a gyümölcs kitűnő választás lehet, mert az édes íz általuk is biztosított. Ha azonban unod a gyümölcsöket önmagukban, akkor bolondítsd meg őket egy kevés, krémes mogyoróvajjal. Két evőkanálnak megfelelő adag mindössze 80 kalóriát jelent.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X