Főoldal > DIÉTA > Tuti ételpárosítások a karcsú vonalakért

Tuti ételpárosítások a karcsú vonalakért

0

Írta: and

Bizonyos ételek kombinálásával felerősítheted azok hatását, így együttes erővel még közelebb visznek az áhított alakhoz. Arról nem is beszélve, hogy egyes párosok az egészségedre is jó hatással vannak. Spenót és csípős paprika A zöldségek nagyszerű C-vitamin források, mely alól a csípős paprika sem kivétel. Spenóttal a vasbeviteled fokozhatod. Vasra ugyanis nagy szüksége van a szervezetnek, […]

Bizonyos ételek kombinálásával felerősítheted azok hatását, így együttes erővel még közelebb visznek az áhított alakhoz. Arról nem is beszélve, hogy egyes párosok az egészségedre is jó hatással vannak.

Spenót és csípős paprika

A zöldségek nagyszerű C-vitamin források, mely alól a csípős paprika sem kivétel. Spenóttal a vasbeviteled fokozhatod. Vasra ugyanis nagy szüksége van a szervezetnek, hiszen általa kiküszöbölhető a vérszegénység, de a vörösvérsejtek képződéséhez is elengedhetetlen.

Paradicsom és olívaolaj

A paradicsom egy erős antioxidánst, likopint rejt magában. Mivel a likopin zsírban oldódik, ha ezt egy kevés „jó zsírnak” minősülő olíva olajjal locsolod meg, a szervezeted még többet profitálhat. A likopin igazi jelentősége a szív egészségének megóvásában áll, de a tüdőrák kockázatát is mérsékeli.

shutterstock_64733749.jpg ()Vörös hús és rozmaring

A rozmaringról kimutatták, hogy a főzés során 92 százalékkal csökkenti a karcinogének (azaz a rákkeltő anyagok) kialakulását. Tehát, ha ebédre húst szeretnél fogyasztani, az elkészítés során bolondítsd meg egy kis rozmaringgal, és máris maximálisan tápláló és egészséges fogásban lesz részed.

Kivi és dió

A kivi szuper gyümölcs, hiszen tele van antioxidánsokkal, E- és C-vitaminnal (ez utóbbiból több van benne, mint a narancsban), de káliumtartalma is magasabb, mint a banáné. A fekete kis magok gazdagok alfa-linolénsavban, amely egy esszenciális omega-3 zsírsav. A dió pedig nagyszerű lelőhelye a rostoknak, a magnéziumnak, bőségesen akad benne omega-3 zsírsav és protein. A sózatlan, natúr változatot részesítsd előnyben, így a kivi és a dió párosa remek délutáni rágcsálnivaló lehet.

Joghurt és őrölt mandula

Válaszd a görög joghurtot, mert kétszer annyi fehérjét, kalciumot, valamint A- és B12 vitamint tartalmaz, mint hagyományos társai. Ha szeretnéd, egy kevés kalóriamentes édesítőszerrel is megszórhatod. A joghurt tetejét hintsd meg egy evőkanál őrölt mandulával, ugyanis ebben is egészséges zsírsavak rejlenek, mellyel megőrizheted energikusságodat, és a napi rostbeviteled is növelheted.

Avokádó és pulykahús

Az avokádóban sok áldásos hatású, egyszeresen telítetlen zsírsav, valamint E-vitamin és glutation van, melyek nagyon jó hatással vannak a szívre. Egy negyed avokádót szeletelj fel hosszában, majd jöhet a pulykahús. Néhány szelet pulykafelvágottat vágj vékony csíkokra, és helyezd rá a szeletekre, majd tekerd körbe vele az avokádót. A pulyka felerősíti az avokádó hatását, hiszen bőven találunk benne proteint, vasat, cinket, B12 vitamint, foszfort és káliumot.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X