Főoldal > DIÉTA > Így maradj vékony az ünnepek alatt!

Így maradj vékony az ünnepek alatt!

0

Írta: and

Hagyományos ételek másképp Az ünnepi vacsorának nem feltétlenül kell a zsíros ételekről szólnia, de családod többi tagját sem kell megbotránkoztatnod azzal, hogy töltött káposzta helyett tofusalátát szolgálsz fel. Egy kis változtatással a hagyományos ételek is lehetnek egészségesek és kevésbé hizlalóak. Elég, ha sertés helyett pulykát, sült krumpli helyett főtt burgonyát készítesz. Máris rengeteg kalóriától kíméled […]

Hagyományos ételek másképp

Az ünnepi vacsorának nem feltétlenül kell a zsíros ételekről szólnia, de családod többi tagját sem kell megbotránkoztatnod azzal, hogy töltött káposzta helyett tofusalátát szolgálsz fel. Egy kis változtatással a hagyományos ételek is lehetnek egészségesek és kevésbé hizlalóak. Elég, ha sertés helyett pulykát, sült krumpli helyett főtt burgonyát készítesz. Máris rengeteg kalóriától kíméled meg magad.

Készítsd magad a süteményt!

Ha nagy vendéglátó hírében állsz, a legegyszerűbb megoldásnak tűnik, ha bemész a boltba, és feltankolsz több csomag chips-szel, kekszekkel és egyéb rágcsálnivalóval. Amiből persze a beszélgetés közepette te is csipegetsz. Időigényesebb, mégis azt javasoljuk, hogy örvendeztesd meg a vendégeket saját készítésű süteménnyel, amit kedved szerint megpakolhatsz gyümölcsökkel, és legalább tudod, hogy mi kerül bele. Így nemcsak finom lesz, hanem egészséges is.

shutterstock_47214541.jpg ()Kínálj magokat!

Ha mégsem lenne időd vagy kedved a sütikészítéshez, akkor sem kell csüggedned, hiszen rágcsálnivalókból is találhatsz bőven egészségeset. Sós snackek helyett tálalj diót, mogyorót, mandulát, melyek amellett, hogy finomak, tele vannak egészséges zsírokkal. A gyümölcsbarátok pedig fogyasszanak aszalt szilvát, barackot vagy almachipset.

Kezdd a zöldségekkel!

Nem mindegy, hogy mivel kezded a tányérod telepakolását. A sorrend kezdődjön a zöldségekkel. Ezek foglalják el a tányér nagy részét, és csak utána jöjjön a hús! Az étkészlettel is trükközhetsz. Mivel a tányért hajlamosak vagyunk telepakolni mérettől függetlenül, ezért érdemes inkább a kisebb méretű tányérokat elővenni, amire érelemszerűen kevesebb étel fér.

Sétálj vásárlás előtt!

Az autó vagy tömegközlekedés helyett válaszd a sétát, és lehetőleg ne célegyenesen a bevásárlóközpont felé vedd az irányt. Így, ha a nap hátralevő részében már nem is maradna időd edzeni, egy órás sétával azt is letudhatod, és még a bevásárlókörút is jobban fog esni utána.

Kíváncsi vagy, hány kalóriát viszel be a különböző finomságokkal? Tudd meg ételkalkulátorunk segítségével!

Mennyi mozgás kell a kalóriák “semlegesítéséhez”? Mozgáskalkulátorunk segít kiszámolni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X