Főoldal > DIÉTA > Add le a pluszkilókat fogyókúra nélkül – kortyolj zsírégető koktélokat!

Add le a pluszkilókat fogyókúra nélkül – kortyolj zsírégető koktélokat!

gyümölcskoktélpluszkilóreceptzsírégetés
0

Írta: and

Egyes gyümölcsökben és zöldségekben olyan anyagok találhatók, melyek elősegítik a zsírégetést, vagy kiegészíthetik fogyókúrád, ugyanakkor nagyon egészségesek is. Próbáld ki finom italainkat, melyekkel a fogyókúra nem kínozza tested, hanem energiával tölti fel! Zsírégető koktél déligyümölcsökből Hozzávalók: 1 kis banán fél mangó negyed ananász tonik vagy ásványvíz A gyümölcsöket hámozd meg, vágd kis kockákra, majd turmixgépben […]

Egyes gyümölcsökben és zöldségekben olyan anyagok találhatók, melyek elősegítik a zsírégetést, vagy kiegészíthetik fogyókúrád, ugyanakkor nagyon egészségesek is. Próbáld ki finom italainkat, melyekkel a fogyókúra nem kínozza tested, hanem energiával tölti fel!

Zsírégető koktél déligyümölcsökből

Hozzávalók:

1 kis banán

fél mangó

negyed ananász

tonik vagy ásványvíz

A gyümölcsöket hámozd meg, vágd kis kockákra, majd turmixgépben keverd simára. Ha túl sűrű gyümölcspépet kaptál, akkor egy kevés tonikkal vagy ásványvízzel hígíthatod. Nagyon kellemes buborékos ital lesz belőle.

Az ananász testünk és lelkünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz, de ebben az italban főleg bromelain tartalma miatt fontos összetevő, mivel ez zsírégető hatású. A mangó fontos vitaminokban gazdag gyümölcs. Tartalmazza a szükséges napi C-vitamin mennyiséget, az A-vitamin szükségletünk kétharmadát és az shutterstock_21001690.jpg ()E-vitamin felét, de rosttartalma is elég magas. A banán szintén tartalmaz C-vitamint, valamint többféle B-vitamint és más ásványi anyagokat. Stimulálja az emésztőrendszert és csökkenti a koleszterinszintet. Természetes cukortartalma miatt ez a koktél megakadályozza, hogy állandóan nassolnivalót kívánj.

Buborékos grapefruit ital

Hozzávalók:

negyed ananász

1 rózsaszín grapefruit

ásványvíz

Hámozd meg az ananászt és a grapefruitot. Levüket préseld ki, öntsd pohárba, majd adj hozzá szénsavas ásványvizet. Egy szelet grapefruittal vagy lime karikával díszítheted.

Biztosan próbáltál már elkeseredetten fogyókúrázni úgy, hogy reggelre egész grapefruitokat ettél. Most nem kell tovább kínoznod magad, ez a koktél ugyanolyan jó hatású, de sokkal finomabb. A grapefruit népszerű gyümölcs a fogyókúrások között, hiszen nagyon erős méregtelenítő és májstimuláló hatása van. Ezenkívül gazdag A- és C-vitaminban, folsavban, rostokban és pektinben. Erősíti az immunrendszert és az emésztőrendszert. Az ananász szintén segítség lehet a fogyókúrában, mert bromelain nevű enzime szinte bekebelezi a felhalmozódott zsírt.

Tápláló, piros zöldséglé

Hozzávalók:

2 sárgarépa

fél uborka

2 szál zeller

fél cékla

1 narancs

Először a céklát, majd a répát, a zellert és legvégül az uborkát préseld ki. Ha nem elég édes, akkor a narancsot is facsard bele. A finom ital mellé egy-két répát és zellert is elrágcsálhatsz, ha szereted.

Ha éppen fogyókúrázol, ez lesz a tökéletes ebéd számodra. Ez az ital minden tápanyagot tartalmaz, amire szükséged lehet, üres kalóriák nélkül. Már egy pohár is rendkívül tápláló, csillapítja az éhséget. A sárgarépa antioxidáns hatású, tartalmaz A-, C-, E- és K-vitaminokat, folsavat, kalciumot, mangánt, foszfort, krómot, vasat, cinket és béta-karotint. Jó hatással van a szemre és a bőrre, valamint jót tesz a szívnek is. Az uborka és a zeller kiváló méregtelenítő. Utóbbi gazdag A-, C- és E-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, foszforban, káliumban és nátriumban. A cékla rendkívül sok ásványi anyagot tartalmaz. Fiatalító és méregtelenítő hatású, antioxidáns és nagyszerű immunerősítő.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X