Főoldal > DIÉTA > Dobd le a fölös kilókat és méregtelenítsd szervezeted

Dobd le a fölös kilókat és méregtelenítsd szervezeted

gyógynövényméregtelenítéstehermentesítéstisztítókúra
0

Írta: and

Tehermentesíts testedet! A szervezetet terhelő folyamatokat még intenzívebbé tehetik az ünnepek alatt elfogyasztott zsíros, kalóriadús és sokféle ételek, melyeket emésztőrendszered nem tud tökéletesen feldolgozni. Tudtad, hogy májad, tüdőd, veséd és a bőröd látja el tested fő méregtelenítő funkcióit? Ha ezeket a létfontosságú szerveket tehermentesíted úgy, hogy sok forrásvizet és gyógyteát iszol, könnyebben tudják majd kiválasztani […]

Tehermentesíts testedet!

A szervezetet terhelő folyamatokat még intenzívebbé tehetik az ünnepek alatt elfogyasztott zsíros, kalóriadús és sokféle ételek, melyeket emésztőrendszered nem tud tökéletesen feldolgozni. Tudtad, hogy májad, tüdőd, veséd és a bőröd látja el tested fő méregtelenítő funkcióit? Ha ezeket a létfontosságú szerveket tehermentesíted úgy, hogy sok forrásvizet és gyógyteát iszol, könnyebben tudják majd kiválasztani a felgyülemlett salakanyagokat, és a káros mérgek gyorsabban távoznak el szervezetedből. Az alkohol, a nikotin, a koffein kiemelt méregforrás, így a pihentető időszakban ezeket mellőznöd kell!

Iktass be egy-két napos tisztítókúrát, ezeken a napokon csak folyadékot igyál, és legalább 3 litert. Választhatsz finom ízű gyógyteákat, egészséges ivóvizet, de készíthetsz magadnak frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglevet. Ne lepődj meg, ha a kúra elején idegesebb, fáradékonyabb leszel, ám egy-két nap elteltével tested alkalmazkodik a csökkentett energiabevitelhez, és kiegyensúlyozottabb, jobb közérzetű lehetsz!

Wellness Cafe tipp: Pannonhalmi salaktalanító tea, 750 Ft, provitamin.hu, Herbária salaktalanító teakeverék, 620 Ft, natur-bolt.hu

fogyas2.jpg ()Tisztíts gyógynövényekkel!

A gyógynövények rengeteg értékes hatóanyagot tartalmaznak, és attól sem kell félned, hogy alkalmazásuk káros melléktüneteket produkál. Mielőtt használnád őket, mindenképpen kérd ki szakember véleményét, aki tájékoztatást nyújt az egyes gyógynövények felhasználásáról, ami különösen akkor fontos, ha valamilyen allergiában szenvedsz.

A citromfű nyugtatja az idegeket, oldja a stressz, emellett görcsoldó és emésztésjavító gyógynövény. Serkenti az emésztést, és hasznos gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadás idején. A tea elkészítéséhez egy csésze forró vízbe tegyél három teáskanálnyi citromfű-levelet, majd tíz perc után szűrd le. Ha sokszor fáj a hasad, naponta három csészével fogyassz belőle.

A körömvirág kiemelkedő helyet foglal a gyógynövények között, a belőle készült tea vértisztító hatású, és már napi egy csésze is csodákat művel! A körömvirág legtöbb hatóanyaga a szirmokban található, elsősorban gyulladáscsökkentésre, görcsoldásra használható, de javítja a vérkeringést és elősegíti a sebek gyógyulását is. A körömvirágtea elkészítéséhez egy púpozott evőkanál körömvirághoz keverj ¼ liter forró vizet és lassan, kortyolva idd meg. Ha ülőfürdőt szeretnél, egy kád meleg vízhez tegyél négy maréknyi friss növényt és élvezd a nyugtató pillanatokat!

A kamilla a legismertebb gyógynövény, frissen és szárítva is gyulladáscsökkentő, de puffadás, hasmenés, hányinger és gyomorbántalmak ellen is jó szolgálatot tehet. Egy púpozott kanálnyi kamillavirágot forrázz le, majd fél perc múlva szűrd meg. Naponta két csészényit kortyolj el belőle.

Az akácvirágból készült tea  csillapítja a megfázás tüneteit, enyhe hashajtó valamint gyomorsavtúltengés, székrekedés ellen is kiváló.  Két teáskanálnyi szárított akácvirágot forrázz le két deci forró vízzel, majd öt perc után szűrd le.

Az ánizs elősegíti az emésztést, és akkor is segíthet, ha gyomorpuffadástól szenvedsz. Egy teáskanálnyi összetört ánizsra önts három deci forró vizet, negyed óráig hagyd ázni, majd szűrd meg, de légy mértéktartó és naponta  legfeljebb három csészével igyál belőle.

Ha ezekkel a gyógynövényekkel rendszeresen méregtelenítsz, sokat teszel anyagcseréd védelméért és a mérgekkel együtt a stressz is távozik belőled!

Wellness Cafe tipp: a gyógyteákat csak egy-két hétig fogyaszd, majd váltsd őket, vagy tarts szünetet. Kerüld a különféle növények keverését, mert egyes alkotórészek felerősítik, míg más összetevők gyengítik egymás hatását.

Élvezd a téli frissességet!

A testmozgás az egyik legjobb módja egészséged megőrzésének, továbbá nélkülözhetetlen a szív- és érrendszer, a csontok, a hormonháztartás valamint a többi létfontosságú szerv optimális működéséhez. A megfelelő táplálkozás és bőséges folyadékbevitel mit sem ér, ha nem mozgatod meg testedet! Télen csodás a hófödte természet, kirándulj a közeli erdőbe, túrázz nagyokat, de gondoskodj róla, hogy legyen nálad meleg ital, és mindig öltözködj rétegesen. Meglátod, egy kiadós séta után jobb lesz a kedved, fittebb leszel és nem utolsósorban bőröd is megszépül a friss levegőtől!

Wellness Cafe tipp: látogass el a Normafától a Budakeszi erdőn át Makkosmáriára, csodáld meg a település templomát, vagy sétálj fel kedveseddel a Széchenyi-hegyre és gyönyörködj a téli panorámában!

Kíváncsi vagy, hány kalóriát viszel be a különböző finomságokkal? Tudd meg ételkalkulátorunk segítségével!

Mennyi mozgás kell a kalóriák “semlegesítéséhez”? Mozgáskalkulátorunk segít kiszámolni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X