Főoldal > DIÉTA > A legtökéletesebb gyógyszer minden bajra!

A legtökéletesebb gyógyszer minden bajra!

egészségélelmiszergyógyszermez
0

Írta: and

Sok kultúrában nagyon régóta használják a mézet gyógyszerként. Az ókori Egyiptomban például sebeket kezeltek vele, de használták vese-, emésztőszervi- és bőrproblémákra is. Az iszlámban ez volt az első gyógyszer a tuberkulózisra, Indiában pedig nagyon fontos eszköze a védikus gyógyításnak. Miért olyan jó? Magas energiatartalma miatt különleges élelmiszernek számít. Tartalmaz B-vitaminokat (főleg B1-et), illetve nyomelemeket. A […]

Sok kultúrában nagyon régóta használják a mézet gyógyszerként. Az ókori Egyiptomban például sebeket kezeltek vele, de használták vese-, emésztőszervi- és bőrproblémákra is. Az iszlámban ez volt az első gyógyszer a tuberkulózisra, Indiában pedig nagyon fontos eszköze a védikus gyógyításnak.

Miért olyan jó?

Magas energiatartalma miatt különleges élelmiszernek számít. Tartalmaz B-vitaminokat (főleg B1-et), illetve nyomelemeket. A benne lévő glükóz gyorsabban jut a szervezetbe, mint a fehércukorban található szacharóz, így gyorsabban alakul felhasználható energiává is. Emellett a cukorral ellentétben a méz tele van számunkra nagyon értékes anyagokkal.

Rendkívül sok területen alkalmazható gyógyításra. Segíti az emésztést, szabályozza a bél baktériumflóráját, az anyagcserét, és a táplálékok felszívódását, így nem okoz súlygyarapodást. Jó hatással van a növekedésére, megnyugtatja az idegrendszert, és segíti az ásványi sók beépülését a szervezetbe.

Antibakteriális hatású, jól kezelhetők vele felső légúti és emésztőrendszeri fertőzések. Segít a szív és érrendszeri betegségek gyógyításában, gátolja a vérszegénység kialakulását, és vizelethajtó. Ráadásként pedig lassítja a szervezet és a bőr öregedését.

shutterstock_60394444.jpg ()Válaszd a legjobbat!

Akácméz

Borostyános, áttetsző, folyós méz. Nagyon jó hatású kisgyermekek számára. Főleg torokgyulladás, gyomorhurut esetén ajánlott. Nyugtató hatása miatt is ismert. Gyümölcscukor tartalma elenyésző, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják kis mennyiségben.

Hársméz  

Krémes állagú, színe lehet sárgás, zöldes vagy barnás. Nyugtató és görcsoldó hatású, idegesség és álmatlanság esetén nagyon jó hatású.

Fenyőméz

Nagyon sötét színű, erősen aromás méz. Fertőtleníti a tüdőt és a légutakat. Segít a hörghurut, a légcső- és orrüreggyulladás, illetve az influenza kezelésében. Köptető és görcsoldó. Dezodorál, így rossz lehelet ellen is kiváló.

Erikaméz

Több színben létezik: a világostól egészen a sötétbarnáig. Különös ízű, erős illatú és nagyon gazdag ásványi sókban. Vizelethajtó, fertőtlenítő, erősítő hatású. Jó hatású reumás megbetegedések és köszvény esetén.

Galagonyaméz

Világostól a sötétbarnáig bármilyen színű lehet. Erős, fanyar illatú, kesernyés ízű. Izzasztó, köptető, vérkeringést javító hatású. Vérszegénység és kimerültség esetén nagyon hatásos. Elhízás esetén is ajánlott.

Levendulaméz

Fehér színű, kellemes, finom illatú. Külsőleg égések, csípések, fertőző sebek esetén alkalmazhatjuk. Különösen jó baktériumölő, fertőtlenítő. Vizelet- és féreghajtó.

Napraforgóméz

Élénksárga színű, vizelet- és hashajtó hatású, de energizál is.

Narancsméz

Világos színű, kellemes illatú méz. Nyugtató, jól használható idegesség, feszültség, álmatlanság esetén. Görcsoldó, és kiválóan gyógyítja a sebeket.

Rozmaringméz

Szilárd, szemcsés állagú méz. Színe a fehértől egészen az aranyszínig változhat. Májproblémák esetén ajánlott. Tisztítja a májat, segíti annak működését. Kiváló gyomor- és bélrendszeri problémák esetén.

Kakukkfűméz

Sötét színű, erős ízű és aromájú. Fertőtlenítő hatású, így mindenféle fertőzéses betegség esetén hatásos.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X