Főoldal > DIÉTA > Étkezz okosan, hogy fogyhass!

Étkezz okosan, hogy fogyhass!

étkezéskalóriamértéktartásszervírozás
0

Írta: and

Használj kisebb tányért! A hatalmas lapostányért is hajlamosak vagyunk teleszedni. Ezért érdemes váltani kisebb méretű tányérokra, így 20-25 százalékkal, azaz akár 500 kalóriával is kevesebbet eszünk. Szervírozz a konyhában! Ha a nagy leveses tálat vagy a tésztával megrakott lábast az étkezőasztalra teszed, a látvány szinte sugallja, hogy kétszer, háromszor is repetázz. Éppen ezért ne tedd […]

Használj kisebb tányért!

A hatalmas lapostányért is hajlamosak vagyunk teleszedni. Ezért érdemes váltani kisebb méretű tányérokra, így 20-25 százalékkal, azaz akár 500 kalóriával is kevesebbet eszünk.

Szervírozz a konyhában!

Ha a nagy leveses tálat vagy a tésztával megrakott lábast az étkezőasztalra teszed, a látvány szinte sugallja, hogy kétszer, háromszor is repetázz. Éppen ezért ne tedd az étellel telipakolt fazekakat az asztalra, hanem még a konyhában szedd ki a családnak és magadnak az ebédet, így elkerülöd a csábítást és a plusz kalóriákat.

eszik2.jpg ()Limitáld a vendégek számát!

Talán meglepőnek tűnik, de ha hét, vagy annál több vacsoravendéget hívsz meg, akkor akár 96 százalékkal több ételt vagy hajlamos elfogyasztani, mint egy normál vacsora alkalmával. Éppen ezért egy alkalomra ne hívj meg ennyi embert, már csak a megspórolt kalóriák és a mosatlan edények végett sem.

Ne egyél meg mindent a tányérodon!

Bár arra tanítottak minket, hogy amit kiszedtünk, azt mindet el kell fogyasztanunk, most hagyd hátra a régi beidegződéseket, és ne nyald tisztára minden étkezés alkalmával a tányérodat. Ha az étel egy részét nem eszed meg, hanem meghagyod, máris számos kalória bevitelétől mentetted meg magad.

Aludj eleget!

Ugyanis azok az emberek, akik öt óránál kevesebbet alszanak egy éjszaka, jóval többet nassolnak, mint kipihent társaik. Már csak azért is érdemes időben lefeküdnöd, és kialudnod magad, hogy ne vigyél be a szervezetedbe felesleges kalóriákat.

Figyelj a testedre!

Minden étkezésnél figyelj arra, hogy mikor érzed úgy, hogy jóllaktál! Ha még azelőtt leteszed a kést, villát, mielőtt teljesen teleennéd magad, akkor nem csak attól a kellemetlen érzéstől kíméled meg magad, hogy majd szétdurransz, hanem több száz kalóriától is.

Ügyelj az adagokra!

Nagyon sok élelmiszernek ma már feltüntetik a hátoldalán, hogy egy adag mennyi kalóriát tartalmaz. Ha például rizottót készítesz, és úgy érzed, a kelleténél jóval több sikerült, akkor nem kell megenned, nehogy megromoljon, hanem inkább oszd szét a barátaid vagy a kollegáid közt, esetleg fagyaszd le.

Csak módjával a fagyival!

Ha nem tudsz ellenállni kedvenc fagylaltod látványának, akkor is csak egy gombócot kérj belőle. Így annak a tudatában élvezheted a fagyi ízvilágát, hogy kb. 550 kalóriával kevesebbet fogyasztottál belőle.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X