Főoldal > DIÉTA > Gyors és finom diétás tészták ebédre

Gyors és finom diétás tészták ebédre

diétaelkészítésrecepttésztaétel
0

Írta: and

Ha tésztaételt készítesz, nagyon fontos a többi alapanyag mellet, hogy milyen tésztát választasz. Legjobb, ha durumbúza vagy teljes kiőrlésű tésztát keresel. Ezek nagyon egészségesek, és sokáig teltségérzetet adnak, így nem leszel hamarosan újra éhes. Esti tésztafogyasztáshoz a szójatészta a legalkalmasabb, ami gazdag fehérjében, de szénhidrátokban szegényebb. Alábbi receptjeink nagyon finomak, istenien néznek ki, és még […]

Ha tésztaételt készítesz, nagyon fontos a többi alapanyag mellet, hogy milyen tésztát választasz. Legjobb, ha durumbúza vagy teljes kiőrlésű tésztát keresel. Ezek nagyon egészségesek, és sokáig teltségérzetet adnak, így nem leszel hamarosan újra éhes. Esti tésztafogyasztáshoz a szójatészta a legalkalmasabb, ami gazdag fehérjében, de szénhidrátokban szegényebb.

Alábbi receptjeink nagyon finomak, istenien néznek ki, és még az alakodat sem fogják elrontani a fürdőruha szezon előtt.

Spárgás zöld tészta

Hozzávalók:

30 dkg zöld spárga
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál tökmag
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál reszelt parmezán
só, bors
1 adag zöld tészta
Pármai sonka

Először a spárga alsó részét hámozd meg, majd vágd darabokra. Sós vízben főzd puhára, ha kész, csöpögtesd le. A bazsalikom levelét, a finomra vágott fokhagymát, és a tökmagot, az olajjal és négy kanál spárgavízzel pürésítsd össze. Ehhez keverd hozzá a reszelt parmezánt és a megfőtt spárgadarabokat, majd fűszerezd sóval és borssal. Zöld tésztával és a sonkával tálald.

Energiatartalom: kb. 400 kcal

Zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók:

1 teáskanál sűrített paradicsom
3 evőkanál zöldségleves
1 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál olívaolaj
6 koktélparadicsom
1 csokor rukkola
1 adag főtt tészta
2 dkg feta
kakukkfű, só, bors, bazsalikom

A sűrített paradicsomot és a balzsamecetet, kakukkfűvel, sóval, borssal és az olajjal keverd el alaposan. Vágd félbe a koktélparadicsomokat, a rukkolát, a bazsalikomot pedig csíkozd fel. Az elkészített öntetbe forgasd bele a paradicsomokat és a felcsíkozott zöldeket, majd morzsold rá a feta sajtot.

Energiatartalom: kb. 200 kcal

tesztacikk.jpg ()Bolognai spagetti

Hozzávalók:

1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 zellerszár
1 sárgarépa
1 teáskanál olívaolaj
7 dkg darált hús
20 dkg darabolt paradicsom
1 dl zöldségleves
oregánó, só, bors

A vöröshagymát és a fokhagymát darabold fel, a zellert és a répát vágd kis kockákra. Az olajban párold meg a felvágott hagymákat és zöldségeket, majd add hozzá a húst, és süsd át alaposan. Ha kész, öntsd hozzá a paradicsomot és a levest, majd fűszerezd oregánóval, sóval és borssal. Főzd tovább körülbelül 20 percig, majd spagettivel tálald.

Energiatartalom: kb. 400 kcal

Sonkás tészta

Hozzávalók:

1 vöröshagyma
fél teáskanál olívaolaj
2 dl zöldségleves
15 dkg vegyes zöldség
5 evőkanál zsírszegény tejszín
2 szelet sonka
1 teáskanál reszelt parmezán
1 adag tészta
só, bors, szerecsendió, petrezselyem

Kockázd fel a hagymát, és pirítsd meg az olajban. Öntsd rá a levest, és főzd két percig fedő alatt közepes lángon. Add hozzá a feldarabolt zöldségeket, és így főzd tovább körülbelül 5 percig, majd öntsd bele a tejszínt, és pár perc alatt sűrítsd be. Ha kész, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Az elkészült mártáshoz keverd hozzá a csíkokra vágott sonkát, a parmezánt és a petrezselymet, majd keverd össze a tésztával.

Energiatartalom: kb. 400 kcal


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X