Főoldal > DIÉTA > Szabadulj meg könnyen 500 kalóriától!

Szabadulj meg könnyen 500 kalóriától!

diétaétkezéskalóriamértéktartásspórolás
0

Írta: and

Tartózkodj a magvaktól! Bármennyire is imádjuk őket, a mogyoró, mandula és a dió kalóriabombák. Egy maréknyi mogyoró például 175 kalóriát tartalmaz, de ki az, aki képes megállni, hogy ne csipegessen addig, amíg teljesen ki nem ürül a zacskó, ami több mint 500 kalória is lehet? Viszont a magvak egészséges zsírokat tartalmaznak, így teljes mértékben nem […]

Tartózkodj a magvaktól!

Bármennyire is imádjuk őket, a mogyoró, mandula és a dió kalóriabombák. Egy maréknyi mogyoró például 175 kalóriát tartalmaz, de ki az, aki képes megállni, hogy ne csipegessen addig, amíg teljesen ki nem ürül a zacskó, ami több mint 500 kalória is lehet? Viszont a magvak egészséges zsírokat tartalmaznak, így teljes mértékben nem kell lemondanod róluk. Válaszd közülük a pisztáciát, mely az összes közül a legkalóriaszegényebb.

Ne egyél a TV előtt!

A TV előtti evészet ugyanis átlagosan plusz 288 kalóriát jelent, mivel a műsor nézése közben teljesen bele lehet feledkezni a dőzsölésbe. Éppen ezért az étkezést mindig az ebédlőasztalnál tudd le, és az egy óra TV-zést cseréld le egy óra sétára. A kettőt kombinálva máris megspóroltál 527 kalóriát.

Korlátozd a salátafeltétet!

Egy nagy adag saláta már pusztán a látványában hordozza azt, hogy egészséges. De ha megszórod egy kis avokádóval, mogyoróval, teszel hozzá némi sajtot és dresszinget, máris kalóriabombát tudsz kreálni belőle.  Megspórolhatod azt a felesleges 500 kalóriát, ha kalóriaszegény zöldségekkel dobod fel a salátádat (pl. grillezett hagyma, gomba), és a dresszingnek csak a felét használod fel.

Módjával a chips-szel!

A helyzet hasonló, mint a magvakkal. Ha már semmiképp nem tudsz ellenállni a chips csábításának, akkor ne egy egész zacskónak ess neki, mert úgyis addig fogsz majszolni, amíg üres nem lesz a zacskó, melynek tartalma akár az 1000 kalóriát is meghaladhatja.  Helyette porciózz ki egy kisebb adagot, ami maximum 15 darab chipszet jelent, és mindössze 140 kalóriát tartalmaz.

Készítsd el saját popcornodat!

kaloria2.jpg ()Bármennyire is finom, egy nagy adag vajas popcorn a moziban több, mint 1000 kalóriát tartalmaz. Éppen ezért otthon készítsd el saját, kalóriaszegény variációdat. A mikrózható pattogatott kukoricák lényegesebb kevesebb energiát tartalmaznak, így akár 700 kalóriától is megóvhatod magad egy mozizás alatt.

Egyél kevesebb tésztát!

Egy csészényi tészta mindössze 122 kalóriát tartalmaz. Egy tipikus vacsorán viszont ennek az adagnak a sokszorosát szolgálják fel, így máris több, mint 1000 kalóriával lehetsz gazdagabb. Ha otthon készítesz tésztás ételt, akkor egy adag maximum két csészényi legyen, így egy éttermi vacsorához képest több, mint 600 kalóriát tudsz megspórolni.

Spórolj a desszerttel!

Ebéd után megkívántál egy kis édességet? Ennek nincs akadálya, csak ne épp a legnagyobb szelet csokitortát válaszd, hanem annak a felét. Ha a desszertből a mini adagot választod, egy átlagos kalóriadús édességnek a felét is megspórolhatod.

Óvakodj az egészséges ételek csapdájától!

Az egészséges ételekkel is túlzásba lehet esni. Ha azt látod az étlapon, hogy a menü tele van reform ételekkel, sokkal könnyebben elcsábulsz, és rendelsz mértéktelenül, így akár egy normál menü kalóriatartalmának a többszörösét is betermelheted. Ha mindezt le szeretnéd kerülni, akkor a desszertet, a rágcsálnivalókat és a kalóriadús italokat (pl. banánturmix), hagyd ki.

Csínján a sok olajjal!

Ha az ételeid tocsognak az olajban, az nemcsak az étel ízvilágát tudja elrontani, hanem sok plusz kalóriával is megdobhatja azt. Éppen ezért, ha főzöl, az utolsó pillanatban adj hozzá az ételhez egy teáskanálnyi olajat, ami lehet, mondjuk bazsalikomolaj. Így máris rengeteg rejtett kalóriától tudod megóvni magad.

Hogyan spórolhatsz még?

Reggelire készíts magadnak két főtt tojást vagy rántottát, az ebédet pedig kezdd valamilyen kalóriaszegény levessel. Így máris kevesebbet fogsz enni a második féléből, és összevetve csaknem 700 kalóriát tudsz ezzel a trükkel megspórolni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X