Főoldal > DIÉTA > Zsírégető nasikkal a bikiniformáért

Zsírégető nasikkal a bikiniformáért

bikiniszezondiétanassolászsírégetés
0

Írta: and

1. Mandula Nagyon finom rágcsálnivaló, és mindig van idénye! Ráadásul egy vizsgálat bebizonyította, hogy azoknak a diétázóknak, akik napi 10 deka mandulát elfogyasztottak, 18 százalékkal csökkent a testtömeg-indexük ahhoz a 11 százalékhoz képest, akik nem éltek a mandulával. Emellett bőségesen tartalmaz E-vitamint,  B1-vitamint, folsavat, riboflavint (B2-vitamin), P-vitamint és a foszfort. 2. Bogyófélék Az olyan C-vitaminban […]

1. Mandula

Nagyon finom rágcsálnivaló, és mindig van idénye! Ráadásul egy vizsgálat bebizonyította, hogy azoknak a diétázóknak, akik napi 10 deka mandulát elfogyasztottak, 18 százalékkal csökkent a testtömeg-indexük ahhoz a 11 százalékhoz képest, akik nem éltek a mandulával. Emellett bőségesen tartalmaz E-vitamint,  B1-vitamint, folsavat, riboflavint (B2-vitamin), P-vitamint és a foszfort.

2. Bogyófélék

Az olyan C-vitaminban gazdag gyümölcsök, mint az eper és a málna hozzájárul, hogy edzés közben 30 százalékkal több zsírt égess el. A sok vitamin mellett serkenti a vérkeringést, tisztítja a vért, elősegíti a vese és a bél helyes működését, fokozza a méregtelenítő folyamatokat. Egy nyári böjtben ezért feltétlenül ott a helye az epernek és a málnának is.

3. Fahéj

A fahéj sokkal több, mint egy zamatos fűszer, amivel sütit ízesíthetsz. A fahéj egyszerre többféleképpen is hat a vércukorszintre, így képes akár hússzorosára is növelni a cukoranyagcsere folyamatát. Akár napi negyed evőkanál is lassítja az emésztés során a gyomor ürülését, ezáltal megelőzi a vércukorszint ingadozását, ami gyakran további táplálékfelvételre ösztönözne. Próbáld ki kávéval!

4. Kurkuma

Ezt a fűszernövényt nem véletlenül nevezik „szent pornak” is, ugyanis az indiai népgyógyászatban gyakran alkalmazzák emésztésserkentésként, hatóanyagai ugyanis serkentik az anyagcserét. Fűszerezz kurkumával karfiolt és süsd ki!

5. Narancs

Szerencsére már télen-nyáron hozzá lehet férni a citrusok legfinomabbjához, mely köztudottan zsírbontó flavonoidokat tartalmaz. A gyümölcs gerezdjeit elválasztó hártya úgynevezett pektint – vízben oldódó rostot – tartalmaz, mely gátolja a zsírok és a koleszterin felszívódását. 10 dkg narancs 36 kalóriát rejt, így ideális eledel, ha le akarod olvasztani a kilókat.

zsiregnas2.jpg ()

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Szójabab

Ezek a zöld bogyócskák gazdagok kolinban, mely egy lipotóp anyag, azaz fokozza a szervezet zsírfelhasználást, emellett csökkenti a koleszterintszintet is.
Ha szereted a salátákat, keverj bármelyikhez fél pohár szójababot.

7. Édesburgonya

Ennek a zöldségnek valójában semmi köze az általunk ismert burgonyához, annál viszont sokkal jobb! A batáta az egyik legmagasabb tápértékkel rendelkező gumós zöldség, a szuperételek egyike. Magas szénhidrát, fehérje, A-vitamin (béta-karotin), B-6 és C-vitamin tartalma miatt ajánlatos a rendszeres fogyasztása. Erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, stabilizálja a vércukorszintet, így nem ugrik meg étkezés után az inzulinszint, és kevesebb zsír rakódik le a csipőre. Főzd meg vízben és öntsd le kurkumás tejföllel!

8. Ananász

Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely segítséget nyújt a fehérje emésztésben és a zsír elégetésében is. Tökéletes gyümölcs fogyókúra idején, hisz csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben száz grammja csak 57 kalóriát tartalmaz. Csak frisset vegyél, ne konzervet!

9. Ementáli

Amellett, hogy svájci eredetijét a világon a legjobb sajtok közé sorolják, ez a kalciumban gazdag csemege enzimei jócskán segítik a szervezet zsírbontását. Felhasználása nem nehéz, teheted szendvicsbe, salátába, csirkére sütve vagy egy körte mellé.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X