Főoldal > DIÉTA > 4 kérdés az álomsúlyod megtartásáról

4 kérdés az álomsúlyod megtartásáról

álomsúlykajanaplómérlegmotivációnasssúlytartás
0

Írta: and

1. Miért ne mérekezz állandóan? Többek közt azért, mert ha másnap pár dekával többet mutat a mérleg, hajlamos leszel kétségbe esni, és koplalni, ha pedig kevesebbet, akkor nyugodt szívvel dőzsölsz egész nap annak tudatában, hogy fogytál. Holott pár deka plusz-mínusz betudható a vízháztartásnak, és az állandó méricskéléssel könnyen beleeshetsz a jojó-effektusba. A megoldás: kéthetente egyszer […]

1. Miért ne mérekezz állandóan?

Többek közt azért, mert ha másnap pár dekával többet mutat a mérleg, hajlamos leszel kétségbe esni, és koplalni, ha pedig kevesebbet, akkor nyugodt szívvel dőzsölsz egész nap annak tudatában, hogy fogytál. Holott pár deka plusz-mínusz betudható a vízháztartásnak, és az állandó méricskéléssel könnyen beleeshetsz a jojó-effektusba.

A megoldás: kéthetente egyszer állj rá a mérlegre, így pontosabb képet kapsz arról, hogy sikerült-e megőrizni a súlyod, vagy felszaladt pár kiló, amitől ideje megszabadulni.

2. Miért mellőzd a munkahelyi nassot?

Tudjuk, hogy egy nehéz napot sokszor csak édességgel vagy egyéb csipegetnivalóval lehet átvészelni, de ha rendszeresíted a fiókodban az S.O.S cukorkákat, az előbb-utóbb az alakodon is meg fog mutatkozni, és oda a nagy nehezen elért súlyodnak.

alomsuly2.jpg ()Ha már mindenképp rágcsálni akarsz, válassz almát vagy más, keményebb gyümölcsöt, melyek nem kezdenek el két perc után erjedni, így te is nyugodtabb leszel, és a súlyfelesleget is megúszod.

3. Miért jó, ha kajanaplót vezetsz?

Mert ha becsületesen vezeted, akkor magad is szembesülsz azzal, ha aznap kicsit túlzásba estél evési fronton. Ha pedig a dőzsölés rendszeressé vált a napló szerint, akkor még időben észbe kaphatsz, és változtathatsz ezen. A napló ugyanis nem szépít, hanem a tényekkel szembesít.

4. Miért készíts motivációs cédulákat?

Már indulnál a hűtő felé egy kis fagyiért vagy a vacsorához a lángolt kolbászért? Stop! Az étrended ezt nem engedi meg, mégis alig bírsz ellenállni? Akkor készíts motivációs cédulákat, és ragaszd ki a hűtődre. Például, hogy „Erős vagyok, meg tudom csinálni!”, „Hogy ne legyen bojlertestem, nem eszem már többet este”. Ezek a feliratok segítenek abban, hogy ne ess ”bűnbe”, így másnap nyugodtan és büszkén kelsz fel, hogy sikerült ellenállnod ismét a kísértésnek.

Fokozd vágyad könnyedén!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X