Főoldal > DIÉTA > Fogyj eperrel – egyszerűen és könnyedén!

Fogyj eperrel – egyszerűen és könnyedén!

0

Írta: and

A kúra lényege Az eperdiétát még a 2000-es évek elején hozta divatba Victoria Beckham és Britney Spears. Mindketten esküdtek rá, hogy ez a legtutibb módszer, ha gyorsan akarnak megszabadulni pár kiló súlyfeleslegtől. Tinilányok tucatjai követték módszerüket, amit most megosztok veletek. A diétának két változata ismert. Az egyik egy 3 napos villám-fogyókúra, melynek időtartama alatt szigorúan […]

A kúra lényege

Az eperdiétát még a 2000-es évek elején hozta divatba Victoria Beckham és Britney Spears. Mindketten esküdtek rá, hogy ez a legtutibb módszer, ha gyorsan akarnak megszabadulni pár kiló súlyfeleslegtől. Tinilányok tucatjai követték módszerüket, amit most megosztok veletek.

A diétának két változata ismert. Az egyik egy 3 napos villám-fogyókúra, melynek időtartama alatt szigorúan csak epret, tejet, müzlit és joghurtot fogyaszthatsz. Ezzel az étrenddel 1-2 kilót lehet fogyni.

A másik változat, egy 10 napos kúra. A diétát két napos ráhangolással kell kezdeni, hogy a szervezet hozzászokjon az új étrendhez. Az első két napban főtt krumplit, zöldségleves levét és vizet fogyaszthatsz csak. A harmadik naptól jöhet az eper, amiből 1,5 kilót kell megenned naponta. Oszd három részre a gyümölcsmennyiséget! A reggeli és az esti étkezések alkalmával egyél könnyű ételeket: müzli eperrel, epres zabkása, eperturmix stb… a déli főétkezéshez pedig vagy fehérje, vagy szénhidrát alapú összetevőt válassz a gyümölcs mellé: spagetti eperrel, grillezett csirkemell csíkok eperrel, epres lazacsaláta. A lényeg, hogy a főétkezés kalóriatartalma ne haladja meg az 500 kcal-t.

Epres receptötleteket itt találhatsz:
http://www.ritakonyhaja.hu/egeszseg-konyha/elteto-alapanyagok/2684-a-legjobb-epres-receptek.html

és itt: http://fogyokurazas.blog.hu/2010/06/03/fogyas_eperrel

eperfogyi2.jpg ()Szervezet megterhelése

A tested imádni fogja ezt a fogyókúrát! Az epernek vértisztító hatása van, ha naponta az előírt mennyiségben fogyasztasz belőle, sokkal dinamikusabbnak érzed majd magad. Ha sportolsz is a kúra ideje alatt, a robbanékony formádat mindenki irigyelni fogja!

Nehézségek

Ez a kúra nagyon egysíkúnak tűnhet, mint minden olyan diéta, amely csak egyféle étel fogyasztását engedélyezi. Hiszen hiába imádod az epret, az eperjoghurtot, az eperlevest, az eperturmixot, az epersalátát, azért a harmadik nap után bizony már nagyon unalmassá válhat.

Ha egy kis változatosságra vágysz, egy-egy alkalommal helyettesítheted az epret almával, friss ananásszal vagy mangóval.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek, aki szereti az epret. Persze ne felejtsük el, hogy ennek a tökéletes gyümölcsnek is lehet hátulütője. Mint a legtöbb apró magvas gyümölcs, az eper is, csalánkiütést idézhet elő, az arra érzékenyeknél. Ha még nem ettél egyszerre pár szem epernél többet, először próbáld ki, hogy 30 dekagramm elfogyasztása után jelentkezik-e bármilyen allergiás reakciód? Ha apró kis vörös pöttyeid lesznek, sajnos le kell mondanod erről a kúráról.

Pénztárcabarát?

Ha kora nyáron, eperszezon idején végzed a diétát, napi 6-800 forintból megúszhatod a gyümölcsvásárlást. Természetesen télen is tarthatod ezt a fogyit, de ha nincs otthon lefagyasztott epred, a szupermarketekben borsos árat kell fizetned érte. Ne felejtsd el, magas cukortartalmú eperkompóttal a kúra nem végezhető!

Eredmény

A kúra serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítő folyamatokat. Az eper jótékony hatása miatt megszűnhetnek a székrekedési-, puffadási problémáid. Sőt, ha hajlamos vagy a magas vérnyomásra, még azon is segíthet! Természetesen jó érzés lesz ráállnod a mérlegre is, hiszen legalább 3-5 kilóval leszel könnyebb. Egy nagy hátránya mindenképpen van a fogyókúrának… lehet hogy jó ideig nem leszel képes ránézni az eperre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X