Főoldal > DIÉTA > Fogyj pizza és lángos evés közben!

Fogyj pizza és lángos evés közben!

0

Írta: and

Ha szeretnéd már végre ugyanazokat az ételeket enni, mint nádszálvékony kolléganőid, akkor egy kis furfanggal meg is teheted! Pár ötletindító receptünk után kísérletezz te is bátran a konyhában, és készítsd el kedvenc ételeid fogyis változatát. Ha valami nagyon bejött, szívesen vesszük, ha megosztod velünk! 1. Fogyi-lángos Hozzávalók:150 ml víz250 gr update liszt 1 db kefír50 […]

Ha szeretnéd már végre ugyanazokat az ételeket enni, mint nádszálvékony kolléganőid, akkor egy kis furfanggal meg is teheted!

Pár ötletindító receptünk után kísérletezz te is bátran a konyhában, és készítsd el kedvenc ételeid fogyis változatát. Ha valami nagyon bejött, szívesen vesszük, ha megosztod velünk!

1. Fogyi-lángos

Hozzávalók:
150 ml víz
250 gr update liszt
1 db kefír
50 ml tej
50 gr burgonyapehely
20 gr élesztő
csipet só
olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyapelyhet áztasd a vízbe. Az élesztőt egy kanál liszttel langyos tejben keverd simára, futtasd fel. Ezt keverd össze a burgonyapehellyel, liszttel, kefírrel, sóval. Alaposan dolgozd össze, és keleszd a tésztát legalább másfél óráig. Csorgass rá egy kis olívaolajat, és formálj kis gombócokat belőle. Olajos kézzel húzkodj a gombócokból lángosformát, és forró, vajjal átkent tepsiben, 80 fokos sütőben süsd ki a lángoskákat.

fogyisuti2.jpg ()

2. Diétás fagyi

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
ízlés szerint édesítőszer (ha nem folyékonyat használsz, akkor törd porrá a kis édesítőtablettákat)
fél citrom leve
1 kg gyümölcs (málna/ribizli/meggy/barack)
 
Elkészítés:
A tojásfehérjéket jó kemény habbá verd fel! Közben ízesítsd a citromlével és az édesítővel. A gyümölcsöt turmixold össze (persze ha kell, előtte magozd ki), és figyelj arra, hogy azért maradjanak benne gyümölcsdarabok. A gyümölcspépet óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjébe, azután irány a fagyasztó! Kb. 3 óra múlva már nasizhatsz is!

3. Kalóriaszegény somlói galuska

Hozzávalók:
Piskótához:
3 tojás
5 ek zabkorpa
fél csomag sütőpor
édesítő ízlés szerint

Sziruphoz:
2 citrom lereszelt héja
édesítő ízlés szerint
2 dl víz
mazsola

Krémhez:
Egy csomag light mascarpone
édesítő ízlés szerint
darált dió

Öntethez:
7 dl zsírszegény tej
1 csokoládés pudingpor
édesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tojássárgákat az édesítővel addig verd habverővel, míg szép habos halványsárga masszát nem kapsz. A tojásfehérjéket is verd kemény habbá. Óvatosan forgasd össze a kettőt, majd keverd bele a zabkorpát és a sütőport. Ezt gyorsan öntsd bele egy vajazott, lisztezett tortaformába vagy tepsibe (mert egyébként leülepszik a zabkorpa), és irány a sütő. Süsd 20-25 percig. Ha teljesen kihűlt, vágd ketté, locsold meg a jó alaposan összeforralt és leszűrt sziruppal.  A két lap közzé jöhet az édesítővel ízesített light mascarpone és a dió. A tetejére jöhet a csoki pudingos öntet. És ha tökéletes hatást akarsz elérni, még cukrozatlan növényi tejszínhabbal is díszítheted a tetejét.

fogyisuti3.jpg ()4. Fogyókúrázók pizzája

Hozzávalók:
Tésztához:
100 g Wellness lisztkeverék
100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g natúr joghurt
fél élesztő
2 gerezd fokhagyma
2 dl langyos víz

kakukkfű
20 ml olívaolaj

Feltéthez:
3 paradicsom
10 dkg sovány pulykasonka
10 dkg gomba
15 dkg zsírszegény sajt

Elkészítés:
1 dl langyos vízben morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut. Közben öntsd a liszteket egy keverőtálba, tedd bele a sót és a kakukkfüvet, majd keverd össze. A felfuttatott élesztőt, a vizet, a kefírt, és az összetört fokhagymát öntsd a lisztkeverékre, és alaposan dolgozd össze. Jöhet rá az olívaolaj is. Gyúrás közben figyeld a tésztát, a lényeg, hogy a galuskatésztánál kicsit keményebb állagú tésztát kapj, ami már nem ragad a kezedre. Lehet, hogy még egy kis vizet, olajat, vagy lisztet kell használnod. Ha megvan a tészta, takard le és pihentesd, amíg duplájára nő (2-3 óra). Ha szépen megdagadt, gyúrd át a tésztát, majd borítsd lisztezett deszkára. Oszd el 3 gombócformába, és pihentesd negyed órát. Utána nyújtsd ki egyenként a gombócokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejére jön a karikára szeletelt paradicsom és többi finomság. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt a pizza gyönyörűen megsül.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X