Főoldal > DIÉTA > Salátázz korlátok nélkül!

Salátázz korlátok nélkül!

receptsalátavitaminzöldség
0

Írta: and

Mediterrán nyári saláta Hozzávalók 4 személyre: 3 kaliforniai paprika, 10 koktélparadicsom, 2 szál újhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb méretű kígyóuborka, 1 csokor friss snidling, 4 levél lollo rosso saláta, 250 g feta sajt, 150 g natúr joghurt, 1 csipet őrölt fehér bors, 3 evőkanál olívaolaj, só A zöldségeket és a feta sajtot vágd apróbb […]

Mediterrán nyári saláta

Hozzávalók 4 személyre: 3 kaliforniai paprika, 10 koktélparadicsom, 2 szál újhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb méretű kígyóuborka, 1 csokor friss snidling, 4 levél lollo rosso saláta, 250 g feta sajt, 150 g natúr joghurt, 1 csipet őrölt fehér bors, 3 evőkanál olívaolaj, só

A zöldségeket és a feta sajtot vágd apróbb kockákra, a snidlinget aprítsd fel, majd a joghurtot keverd össze az olívaolajjal és a fűszerekkel. Öntsd a salátára a dressinget és legalább 1 órára tedd a hűtőbe. A lollo rosso-t mosd meg, tépkedd a leveleit kisebb darabokra és röviddel a tálalás előtt keverd össze a többi zöldséggel. A mediterrán salátát fogyaszthatod önmagában vagy grillezett hússal.

sali2.jpg ()Ruccola saláta

Hozzávalók 4 személyre: 300 g ruccola, 500 g koktélparadicsom, 1 fej vöröshagyma, 200 g sajt, 40 g fenyőmag, 150 g joghurt, 50 g krémsajt, 3 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál olívaolaj, tengeri só, bors, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma

Tisztítsd meg a ruccolát, a koktélparadicsomokat vágd félbe. A hagymát és feta sajtot szeleteld vékony karikákra, majd egy serpenyőben pirítsd világosbarnára a fenyőmagot.
A joghurtból, a krémsajtból, az ecetből, az olívaolajból, a petrezselyemből és a metélőhagymából készíts öntetet és ízlés szerint fűszerezd. A ruccolát, a paradicsomot, a hagymakarikákat és a sajtszeleteket rendezd szépen egy tálra, locsold meg a salátaöntettel és a tetejét szórd meg a fenyőmaggal.

Hideg tésztasaláta

Hozzávalók: 500 g farfalle tészta, 5 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál balzsamecet, 4 nagy paradicsom, 3 mozzarella golyó, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 szál friss bazsalikom, cukor, só, bors

A hagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot aprítsd fel. A paradicsomot és a mozzarellát szeleteld kisebb darabokra, majd keverd össze a többi hozzávalóval és tedd a hűtőbe.
Főzd meg a tésztát enyhén sós vízben, hűtsd le, majd tálalás előtt keverd hozzá a hideg zöldségeket.  A tetejére ízlésed szerint reszelt parmezánt is szórhatsz.

Bébikukoricás-áfonyás saláta

Hozzávalók: 6 bébikukorica, 1 csésze friss áfonya, 1 kisebb méretű kígyóuborka, ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma, ¼ csésze friss koriander, 1 kaliforniai paprika, 2 evőkanál lime-lé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, ½ teáskanál őrölt kömény, ½ teáskanál só

sali3.jpg ()Kockázd fel a kígyóuborkát, a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát, majd keverd össze egy nagyobb tálban a bébikukoricával, az áfonyával és a korianderrel.  A lime-léből, az olívaolajból, a mézből és a köményből készítsd el a salátaöntetet, sózd, borsozd, majd öntsd rá a zöldségekre. Az így elkészített salátát fedd le és helyezd egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

Capri saláta

Hozzávalók: 1,2 kg paradicsom, 500 gramm mozzarella, 2 kis fej lilahagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor friss oregánó, ½ citrom reszelt héja, 4 teáskanál balzsamecet, 8 evőkanál extra szűz olívaolaj, ízlés szerint só, őrölt bors

A paradicsomokat mosd meg, vágd őket félbe, a mozzarellát csepegtesd le és szeleteld fel. Karikázd fel a vöröshagymát, tépkedd le a bazsalikom és az oregánó leveleit, majd szórd a paradicsomos-mozzarellás salátára. Locsold meg az olívaolajjal, a balzsamecettel és a citrom levével, majd kb. 1 órára tedd a hűtőbe. Tálalás előtt hintsd meg frissen őrölt borssal, sóval és szervírozd friss bagettel.

Andalúz zöldségsaláta

Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 3 paradicsom, 1 sárgarépa, 3 különböző színű kaliforniai paprika, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, ¼ teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál fehérborecet, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, só

Tisztítsd meg a zöldségeket, majd kockázd fel. A hagymát szeleteld fel, a fokhagyma gerezdeket préseld össze és tedd egy tálba a zöldségekkel együtt. Add hozzá a köménymagot, a sót, az ecetet, az olívaolajat, végül a citromlevet, majd óvatosan keverd össze az egészet. A salátát tálalásig tartsd hideg helyen.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X