Főoldal > DIÉTA > A vékony emberek 4 titka

A vékony emberek 4 titka

diétaétvágyfogyásgenetikamonitormultivitaminuborkavékony
0

Írta: and

Eszedbe jutott valaha is, hogy az a vékony, formás nő, akit a metrón láttál nem feltétlen “így született”? De még ha így is van, az alakunkat nem csak a genetika befolyásolja, hanem számtalan tényező, például az életmódunk, sőt még az is, hogy mennyit idegeskedünk. Egy kutatás szerint 4 fontos dolog van, ami segíthet elérni és […]

Eszedbe jutott valaha is, hogy az a vékony, formás nő, akit a metrón láttál nem feltétlen “így született”? De még ha így is van, az alakunkat nem csak a genetika befolyásolja, hanem számtalan tényező, például az életmódunk, sőt még az is, hogy mennyit idegeskedünk. Egy kutatás szerint 4 fontos dolog van, ami segíthet elérni és megőrizni a karcsúságot, és szó sincs az őrült gyakorlatokról vagy lehetetlen diétákról. Nézd meg, hogyan lehetsz vékonyabb ezekkel az egészséges étkezési szokásokkal.

1. Ne a monitor előtt!

Az ebédszünetben az a legjobb, hogy végre felállhatunk az asztalunktól. Ha mindez nem lenne elég, egy kutatás szerint plusz egészség bónuszt jelent, ha az ebédünket nem a számítógép előtt fogyasztjuk el, még akkor sem, ha azon éppen nem dolgozunk. Szerintük ugyanis így kevesebbet eszünk. A kutatásban két csoportra osztották az embereket: az egyik csapat a gép előtt ülve, egy kártyajátékot játszva evett, míg a másik fele nem a számítógép előtt fogyasztotta el az ebédjét. Fél óra elteltével mindenkit megkérdeztek, hogy mennyire ette tele magát. Akik nem a számítógép előtt étkeztek sokkal inkább jóllakottnak érezték magukat, mint a gép előtt játszó társaik, pedig kevesebbet ettek.

vekonycikk2.jpg ()2. Fogyassz magas víztartalmú ételeket!

A magas víztartalmú ételek – mint a levesek, a saláták, az uborka és a dinnye – gyorsabban telítenek, ráadásul kevesebb kalóriát is tartalmaznak (ha vizet iszol az étel mellé, az nem ugyanazt a hatást váltja ki). Kezdd az étkezést egy kiadós levessel, vagy salátával (ne locsold csordultig öntettel), így a főételből már nem fog annyi beléd férni. Egy friss kutatás szerint, ha megiszol két bögre vizet mielőtt ennél, többet fogysz, mint azok, akik nem így tesznek.

3. Képzeld el, mielőtt megeszed!

Képzeld el: valaki fánkokat hoz az irodába, majd leteszi őket egy olyan helyre, ahol mindenképpen találkozol velük. Mielőtt azonban megragadsz egyet, és magadba tömöd, állj meg, és csukd be a szemed: képzeld el, ahogy eszed a fánkot… lassan. A munkatársaid nyilván furcsán néznek majd rád, de ez majd megment attól, hogy többet is magadba tömj. Erre akkor jöttek rá a kutatók, amikor M&M cukorkákat tettek ki az asztalra és azok, akik előtte elképzelték, hogy 30 darabot fogyasztanak belőle, kevesebbet ettek, mint azok, akik nem álmodoztak róla. A kutatók szerint az ételre való ismételt rágondolás kevésbé kívánatossá teszi azt. Vagy az is lehetséges, hogy ha ugyanezt teszed az evéssel, megóvod magad egy nagy zabálástól.

vekonycikk1.jpg ()4. Szedj multivitamint!

Nincs varázsszer, ami lefogyaszt, de napi egy multivitamin szedése segíthet a súlyvesztésben – állítják a kutatók. És hogy miért? 85 elhízott kínai nő multivitamint szedett (29 vitamin és ásványi anyag tartalmút, sokkal több, mint amennyit egy étrend a szervezetbe juttat), míg normál étrenden voltak. Ezek a nők átlagosan másfél-két kilót veszítettek súlyukból, míg azok, akik placebót kaptak, nem fogytak semennyit. Ez is mutatja, hogy van összefüggés a vitamin és az ásványi anyagok bevitele és a fogyás között. A kutatók szerint, ha szervezetünk kisebb mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, nagyobb lesz az étvágyunk és többet is fogyasztunk, hogy ellensúlyozzuk a hiányukat. Ebből következik, hogy ezek a tápanyagok segítenek a súlyunkat kontrol alatt tartani.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X