Főoldal > DIÉTA > Így készíts könnyű, egészséges szendvicset!

Így készíts könnyű, egészséges szendvicset!

egészségeskecskesajtkenyérsalátaszendvics
0

Írta: and

Forradalmasítsd az étkezési szokásaidat A fizikai és szellemi fittséghez a testednek energiára van szüksége. Egy megfelelően összeállított szendviccsel tökéletesen biztosíthatod a szervezeted számára létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket és szénhidrátokat. Az egészséges szendvics összetevői a friss saláták, a zöldségek, a teljes kiőrlésű búzafélékből készült pékáruk, a sovány húsok, a halak, és a tejtermékek, amiket te […]

Forradalmasítsd az étkezési szokásaidat

A fizikai és szellemi fittséghez a testednek energiára van szüksége. Egy megfelelően összeállított szendviccsel tökéletesen biztosíthatod a szervezeted számára létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket és szénhidrátokat. Az egészséges szendvics összetevői a friss saláták, a zöldségek, a teljes kiőrlésű búzafélékből készült pékáruk, a sovány húsok, a halak, és a tejtermékek, amiket te is gyorsan elkészíthetsz, könnyedén szállíthatod, illetve remekül beépítheted a fogyókúrába.

Arugula szendvics

Ízletes és egészséges főfogást készíthetsz a következő hozzávalókból: 1 nagy  bagett, 125 gramm arugula saláta, 4 kisebb paradicsom, 60 gramm fenyőmag, 3 evőkanál fehér borecet, 5 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, 200 gramm krémsajt, 100 gramm parmezán sajt, bazsalikom, só és bors.

Mosd meg a salátát, és távolítsd el a szárát. Locsold rá az ecetet, az olajat, a mézet, majd sózd, borsozd meg.  A megmosott paradicsomot karikázd vékony szeletekre, és a fenyőmagot egy serpenyőben pirítsd ropogósra. Vágd hosszában félbe a bagettet, kend meg mindkét oldalát a krémsajttal, az alsó felét rakd meg a salátalevelekkel, majd rendezd rá a paradicsomkarikákat. Végül szórd meg a tetejét pirított fenyőmaggal, parmezánnal és apróra vágott friss bazsalikommal.

szendocikk1.jpg ()Wellness Cafe tipp: Ha nem volt időd előre elkészíteni a másnapi ételt, ugorj be a Subway-be, ahol most 7 különböző, kifejezetten alacsony zsírtartalmú szendviccsel találkozhatsz. Az alapanyagokat te magad állíthatod össze, ami egész hétre változatos étkezést biztosít, és a szendvicsenkénti 6 gramm alatti zsírmennyiség sem jelent számottevő terhelést a szervezeted számára.

Bővebb infó: http://subwayhungary.com/hu/index.html és http://www.6grammalatt.hu/dietetika

Lazacos-narancsos szendvics

Könnyű és gyorsan elkészíthető étel, ami remekül passzol egy egészséges étrendbe. Hozzávalók: 4 szelet rozskenyér, 200 gramm füstölt lazac, 50 gramm dió, 100 gramm friss arugula saláta, 1 narancs, 50 gramm parmezán sajt.

Hámozd meg a narancsot, és vágd kb. 5 mm vékony szeletekre. A diót morzsold össze apróbb darabokra, és kb. 25 gramm salátát, valamint 3 szelet narancsot helyezz rá 2 szelet rozskenyérre. Fektesd rá a lazacot, szórd meg a dióval és a parmezánnal, majd tedd rá a másik két szelet kenyeret is, végül vágd félbe.

Wellness Cafe tipp: Rohanásban vagy, de szeretnél egy könnyű, egészséges ebédet elfogyasztani? A kávé- és szendvicsbárban remek ételek és italok közül válogathatsz, amelyeket elvitelre is kérhetsz. Részletek: http://www.shamrockcafe.hu/

Fitnesz szendvics

Ha szeretnél kirobbanó formába kerülni a napi teendőidhez, készíts olyan vitalizáló szendvicset, amit a munkahelyedre is magaddal vihetsz.  Hozzávalók: 3 szál sárgarépa, 7 retek, 8 szál snidling, 8 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 4 levél ruccola, 4 evőkanál sovány tehéntúró, 4 szelet zsírszegény sajt, és friss petrezselyem a díszítéshez.

Pucold meg a sárgarépát, reszeld le almareszelőn, majd tisztítsd meg a retket, és vágd vékony szeletekre. 4 szelet kenyérre helyezd a megmosott salátaleveleket, a túrót, a reszelt sárgarépát, a sajtszeleteket, valamint a felkarikázott retket, majd szórd meg a snidlinggel és a petrezselyemmel. Fedd be őket a másik 4 szelet kenyérrel, és átlósan vágd félbe.

Wellness Cafe tipp: Ha nem állhatsz fel a géptől, gyorsan és kényelmesen megrendelheted az általad összeállított rozskenyeres, vagy bagett szendvicset, emellett az étlapról friss salátákat és turmixokat is választhatsz. http://sandwich.hu/

szendocikk2.jpg ()Paradicsomos-kecskesajtos szendvics

Zsírszegény, kiadós főétel, amely az összetevői révén segíti a kiegyensúlyozott táplálkozást. A kecskesajtot akkor is fogyaszthatod, ha érzékeny vagy a tejre. Hozzávalók: 4 levél jégsaláta, 1 paradicsom, 2 vékony szelet bacon, 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 60 gramm kecskesajt, jódozott só, frissen őrölt bors és 1 szál friss bazsalikom.

A salátát és a paradicsomot mosd meg, majd szárítsd le róluk a vizet. A paradicsomot vágd vékony karikákra, és a bacont egy serpenyőben zsiradék nélkül süsd ropogósra. Tedd a kenyérre a sajtot, sózd, borsozd meg, majd halmozd rá az összetépkedett salátát és a felszeletelt paradicsomot. Fektesd a tetejére a bacont, díszítsd friss bazsalikommal, majd fedd le a másik szelet kenyérrel.

Wellness Cafe tipp: Nem akarod külön-külön megvásárolni az egészséges alapanyagokat, ám szívesen megkóstolnál olyan különlegességeket, mint a Paleolit, a Testkontroll vagy a Zsírégető szendvics? Egy kattintással tiéd lehet a karcsúsító ebéd: http://bio-haz.hu/

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X