Főoldal > DIÉTA > Egészséges rágcsák diétázóknak

Egészséges rágcsák diétázóknak

diétásfinomfogyasztnassolásrágcsálnivaló
0

Írta: and

Elégítsd ki az éhségedet Ragaszkodsz a diétádhoz? Kezdj el nassolni! Ne aggódj, megengedheted magadnak. Így ugyanis könnyebben kontrollálod az éhségedet és az adagok mérete is csökkenni fog a főétkezések során. Ezek a rágcsálnivalók ugyanis eltelítenek, egészségesek és 100-200 kalória között mozognak. Fagyasztott borsó és kukorica A fagyasztott zöldségek gyakran finomabbak, mint feldolgozott társaik, mivel nem […]

Elégítsd ki az éhségedet

Ragaszkodsz a diétádhoz? Kezdj el nassolni! Ne aggódj, megengedheted magadnak. Így ugyanis könnyebben kontrollálod az éhségedet és az adagok mérete is csökkenni fog a főétkezések során. Ezek a rágcsálnivalók ugyanis eltelítenek, egészségesek és 100-200 kalória között mozognak.

Fagyasztott borsó és kukorica

A fagyasztott zöldségek gyakran finomabbak, mint feldolgozott társaik, mivel nem tartalmaznak keményítőt. A fagyasztott zöldségekből továbbá nem távozik el a természetes, édes íz. Fél csésze borsó 55 kalóriát és 3 gramm rostot, azonos mennyiségű kukorica 72 kalóriát és 2 gramm rostot tartalmaz. A magas rost- és az alacsony energiatartalom kombinációja miatt laktatóak és csillapítják az éhséget, a fagyasztott verzióhoz pedig évszaktól függetlenül mindig hozzájuthatsz. Kemények, de mégsem kőkemények, és szétolvadnak a szádban. Ugyanez érvényes a gyümölcsökre is. A fagyasztott szőlő és cseresznye egy egészen más (semmiképpen sem rosszabb) ízélményt nyújt.

ragcsa2.jpg ()Natúr joghurt

Ugorj át a szokásos gyümölcsös aljú darabokon – ezek ugyanis magas cukortartalommal bírnak. Próbáld ki helyettük a natúr görög joghurtot, ami kevés zsírt, viszont annál több fehérjét tartalmaz. Egy adagban csak 80 kalória található, így édesítheted apróra vágott, aszalt sárgabarackkal vagy datolyával. A kutatások kimutatták, hogy a tejtermékekben található kalcium segít a súlycsökkentésben, a magas fehérje- és rosttartalomról már nem is beszélve.

Édesgyökér

Ha nassolnál valami édeset, az édesgyökérből készült medvecukor remek választás. Az édesgyökér aktív hatóanyaga a glicirrizin sav,  ami segít a testzsír csökkentésében (jó hír, hogy nem kell megjegyezned a sav nevét ahhoz, hogy élvezd áldásos előnyeit). A medvecukor súlycsökkentő hatása kétféleképpen működik. Az első bonyolult és magában foglalja az enzim blokkolását, ami szerepet játszik a zsírraktározásban. A második egyszerűbb. Az édesgyökér csökkenti az étvágyat. A hatás valószínűleg összefügg az édesgyökér kellemes ízével, és ezért az embereknek nincs szükségük többre belőle. Vásárlásnál olyan terméket keress, ami édesítésképpen csak édesgyökér-kivonatot tartalmaz nagyobb mennyiségben. (Keresd a nagyobb élelmiszer üzletekben.) Egy maroknyi belőle 150 kalóriát tartalmaz és garantáltan elfoglal majd az édes és laktató finomság rágcsálása, ugyanis körülbelül kétszer annyi időt vesz igénybe a legyűrése, mint egy zacskó csokigolyóé.

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X