Főoldal > DIÉTA > Fogyás diéta nélkül hat lépésben

Fogyás diéta nélkül hat lépésben

0

Írta: and

A módszer egyszerűbb, mint gondolnád! Ha végig követed az általunk ajánlott utat, garantáltan lefogysz! És csak hat lépést kell betartanod. Nem kell éhezned, csak okosan táplálkoznod és kicsit figyelned magadra. Jóízű étkezések mellett is lefogyhatsz, ráadásul úgy, hogy közben egészséges is leszel. Íme, a hat lépés, amivel felépítheted az új énedet: 1. lépés: A testtömeg-indexed […]

A módszer egyszerűbb, mint gondolnád! Ha végig követed az általunk ajánlott utat, garantáltan lefogysz! És csak hat lépést kell betartanod.

Nem kell éhezned, csak okosan táplálkoznod és kicsit figyelned magadra. Jóízű étkezések mellett is lefogyhatsz, ráadásul úgy, hogy közben egészséges is leszel. Íme, a hat lépés, amivel felépítheted az új énedet:

1. lépés: A testtömeg-indexed meghatározása

A testtömeg-index, (röviden TTI vagy BMI),  egy orvosok által meghatározott érték, amely a súly, a kor és a nem figyelembe vételével jó útmutatót ad az egészséged állapotáról. Ha beírod az adataidat a testtömeg-index számoló kalkulátorba, a program kiszámolja a te értékedet.  A kapott eredmény nagy segítség lehet egy egészségesebb táplálkozás kialakításához, hiszen a megfelelő étkezés helyreállításával sokat tehetsz a tökéletes alak eléréséért. Ezen az oldalon könnyen kiszámíthatod a saját testtömeg-indexedet: http://www.hazipatika.com/tools/bmi

2. lépés: A napi kalóriaszükséglet kiszámítása

Egy felnőtt nő ajánlott kalóriafogyasztása körülbelül 2000 kilókalória naponta. Természetesen ez egy átlagos érték, ami változhat annak a függvényében, hogy ki milyen magas, mennyit sportol, vagy milyen munkát végez. Egy kalória kalkulátorral könnyen kiszámíthatod, hogy az életmódod mellett napi mennyi kalóriára lenne szükséged. Ha megkapod az eredményt, könnyebb lesz olyan étrendet találnod, amivel ezt az értéket tartani tudod, és nem viszel be felesleges kalóriákat a szervezetedbe. Itt számolhatod ki a kalóriaszükségletedet: http://kaloria.puha.hu/Kaloria-Felhasznalas

3. lépés: Étkezési napló készítése

anyagcsere3.jpg ()Ha már tudod, hogy mennyi kalóriát ajánlott fogyasztanod, akkor akár előre is összeállíthatsz magadnak egy étkezési rendet. Fontos, hogy tudd a választott élelmiszerek kalóriaértékét. Az ételek energiamennyisége sokszor meglepő lehet. Előfordulhat, hogy tízóraira elrágcsálsz egy maroknyi mandulát, amivel ugyan nem laksz jól, de rengeteg kalóriát viszel be vele. Vezess étkezési naplót, amibe naponta gondosan beírod, hogy mit ettél aznap. Írd az ételek mellé, hogy mennyi kalóriát tartalmaznak. Meg fogsz lepődni az eredményen! Az ételek kalóriaértékét keresd az Ételkalkulátorban!

4. lépés: Lassú víz partot mos

Az ideális testsúly eléréséhez az egyik legfontosabb tulajdonság a türelem. Vizsgálatok kimutatták, hogy a sztár-diétákkal fogyó nők nyolcvan százaléka egy éven belül visszahízik a kiinduló súlyára. Hogy miért? Mert túl gyorsan akarnak látványos eredményt elérni. Ha radikális diétába kezdesz, utána a szervezeted kívánni fogja a megvont tápanyagokat és féktelen zabálás lesz az eredménye. Ezért azt javasoljuk, hogy a kalóriatáblázat alapján igyekezz minél változatosabban összeállítani az étrendet. Hidd el, ha csak a szervezeted számára elegendő, vagy kicsit kevesebb kalóriát viszed be, fogyni fogsz! Ráadásul még szenvedned sem kell!

5. lépés: Sport nélkül nehéz

Ha betartod az ajánlott kalóriamennyiség bevitelét és mellette sportolsz is, természetesen hamarabb éred el a kívánt eredményt! Mindegy, hogy aerobic órákra jársz, spinningelsz vagy éppen idő hiányában csak az irodában lépcsőzöl, minden mozgásforma előbbre visz a célod felé!

6. lépés: Motiváld magad!

Ne csak a fogyás körül forogjon az agyad! Fogd fel az egész procedúrát egy jó kis mókának, amivel te csak nyerhetsz! Rengeteg minden inspirálhat téged a fogyás felé vezető úton, de a motiváció csakis belőled jön. Gondold végig, miért szeretnél lefogyni, és írd le. Minden egyes alkalommal, amikor nehézségekbe ütközöl a súlyvesztés során, csak vedd elő a kis papírkád és rögtön erőt meríthetsz belőle. Hajrá!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X