Főoldal > DIÉTA > Így fogyhatsz, ha elmúltál 40

Így fogyhatsz, ha elmúltál 40

diétafogyásidős
0

Írta:

Alkalmazkodj a bioritmusodhoz A kalóriaégetés képlete egyszerű: amennyit beviszel, annyit el is kell égetni, különben fölösleg képződik. Ha csak 100 plusz kalóriát – kb. egy pohár kóla vagy egy szelet csoki – viszünk be szervezetünkbe, az egy év alatt 4-5 kg fölösleget jelenthet. Amíg a napi teendőket intézve ide-oda rohanunk, vagy sportolunk, nincsen gond, mert […]

Alkalmazkodj a bioritmusodhoz

A kalóriaégetés képlete egyszerű: amennyit beviszel, annyit el is kell égetni, különben fölösleg képződik. Ha csak 100 plusz kalóriát – kb. egy pohár kóla vagy egy szelet csoki – viszünk be szervezetünkbe, az egy év alatt 4-5 kg fölösleget jelenthet. Amíg a napi teendőket intézve ide-oda rohanunk, vagy sportolunk, nincsen gond, mert a bevitel-égetés egyensúlya megmarad, azonban 40 fölött az emberek többsége kevésbé él aktív életet. A megoldás tehát a sport beiktatása, vagy az aktívabb életmód. Kezdésnek az is elég, ha a kocsi helyett ismét tömegközlekedésre váltunk.

Kis lépésekkel a cél felé

Ideje elfelejteni az olyan képtelen célokat, mint az öt kilós súlyveszteség egy hét alatt. Még ha kivitelezhető is, nem hoz tartós eredményt, márpedig az emberek többsége erre törekszik. Megvalósítható célokat kell kitűzni, mint például a heti fél kg-os fogyás, amelyet drasztikus lépések nélkül is el lehet érni, elég, ha beiktatunk egy-egy fél órás gyaloglást a hét folyamán, vagy változtatunk az étrendünkön. Egyénfüggő, hogy kinek, melyik megy jobban, az étrendre való koncentráció, vagy az intenzívebb testmozgás, a lényeg, hogy a drasztikus lépések ne vegyék el a kedvünket.

shutterstock_61289752.jpg ()Egyél édességet, és csapd be az agyad!

Édességfüggők számára nincs értelme teljesen kiiktatni a desszertet az étrendből, mert hosszú távon úgy sem működik a dolog. Ezzel szemben van egy apró trükk, amellyel a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Mielőtt nekiesnél a kedvenc csokoládédnak, vágd félbe, és csak az egyik felét edd meg, a másikat tedd el. Akár megkívánod később, akár nem, a tudat, hogy ott van és megeheted, kiiktatja a sóvárgást. 

Egyél sokszor keveset!

Minden kornak megvan a maga szépsége és előnye, csak fogékonynak kell rá lenni. Dr. Julie Taw belgyógyász szerint nagy előnyt lehet abból kovácsolni, hogy a nők többsége 40 fölött nem bír akkora adagokat elfogyasztani, mint 20 évesen. Ebben a korban tehát érdemes ráállni a napi 4-5, kis adagokból álló étkezésre, amely amellett, hogy az állandó jóllakottság érzését kelti, az anyagcserét is állandó működésben tartja.

Nézesd meg a pajzsmirigyed!

A pajzsmirigy problémák minden ötödik középkorú ember életét megkeserítik, a pajzsmirigy-alulműködés pedig fogyásképtelenséget idézhet elő. Ezt az állapotot úgy kell elképzelni, mintha a test belső hőszabályozója túl alacsonyra volna állítva, és ez bizony az anyagcserére is hatással van. Amint valaki érzékeli magán a tüneteket – állandó hidegérzet, gyenge vérkeringés a kezekben és a lábakban, nyirkos kezek és fáradtság – érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni és csináltatni egy TSH tesztet. Azonban nagyon oda kell figyelni, mert az orvosok körében a mai napig vita tárgya a normális érték. Az amerikai endokrinológusok társasága 2003 óta 3.0-ban állapította meg a normális értékét az addigi 5.5-ös értékkel szemben, ám ez az információ állítólag még a mai napig sem jutott el minden orvoshoz.

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér… (x)

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X