Főoldal > DIÉTA > 5 szuper nass edzés utánra

5 szuper nass edzés utánra

banándiétaedzésfogyókúranass
0

Írta: and

Egy kis nass edzés előtt energiával és kellő kitartással tölt fel, így maximum teljesítményt nyújthatsz sport közben is. De az tudtad, hogy a mozgást követő egészséges snack még ennél is fontosabb, mind az izomszövetek regenerálódása, mind pedig a kiapadt glikogén raktárak feltöltése szempontjából? Íme, az öt legjobb edzés utáni rágcsálnivaló, amelyek fantasztikus üzemanyagot jelentenek a […]

Egy kis nass edzés előtt energiával és kellő kitartással tölt fel, így maximum teljesítményt nyújthatsz sport közben is. De az tudtad, hogy a mozgást követő egészséges snack még ennél is fontosabb, mind az izomszövetek regenerálódása, mind pedig a kiapadt glikogén raktárak feltöltése szempontjából? Íme, az öt legjobb edzés utáni rágcsálnivaló, amelyek fantasztikus üzemanyagot jelentenek a szervezet számára.

Protein shake banánnal

A fizikai terhelés után a testünk egyenesen ki van éhezve a protein és a szénhidrát kombinációjára, amellyel ilyenkor nem kell fukarkodni. Egy protein shake fél banán társaságában nagyszerű választásnak bizonyul, mivel ebből a szervezet gyorsan energiát nyer.

Ajánlott mennyiség: Két kanál protein shake por vízzel összekeverve és fél banán = 250 kalória

Földimogyorókrém és banán puffasztott rizsszeleten

Ha valami „komolyabbra” vágysz az edzés után, egy földimogyorókrémes, banános szendvics nagyon jó szolgálatot fog tenni. De kenyér helyett kend a földimogyorókrémet két szelet puffasztott rizsszeletre, így fokozhatod a rostbevitelt is. Lehet, hogy eddig mellőzted a banánt, mert tele van cukorral, de a testmozgást követően bátran majszolj el egyet, nagyon is jót fog tenni.

Ajánlott mennyiség: Fél banán, egy evőkanál földimogyorókrém és két szelet puffasztott rizs = 215 kalória

hummus.jpg ()Humusz és pita

Egy másik szuper szénhidrát-fehérje duó: humusz és teljes kiőrlésű pita. A humusz, ami pürésített csicseriborsóból készült mártás, szénhidráttal és fehérjével is feltölti a szervezeted. Ha pedig teljes kiőrlésű pitával párosítod, ami lassan felszívódó szénhidrátnak minősül, akkor máris egy olyan rágcsálnivaló van a kezedben, ami órákig feltölt energiával.

Ajánlott mennyiség: Negyed csésze humusz egy teljes kiőrlésű pitával = 275 kalória

Joghurt és bogyósgyümölcs

Az edzés utáni étkezésekben a protein játssza a főszerepet, mivel aminosavat tartalmaz, ami segít az izomépítésben. Az alacsony zsírtartalmú joghurt majdnem 15 gramm fehérjével látja el a szervezeted; adj hozzá egy kis bogyósgyümölcsöt is, így gondoskodva az optimális szénhidrátbevitelről.

Ajánlott mennyiség: Két deci natúr, alacsony zsírtartalmú joghurt fél csésze bogyósgyümölccsel = 180 kalória

Tonhal teljes kiőrlésű kenyérrel

Mi lehet laktatóbb edzés után egy szendvicsnél? Ha a feltétet bölcsen választod meg, az izmaidat is fejleszted, miközben eszel. Facsarj a tonhalra egy kevés citromlevet, kenj egy kis olívaolajt egy szelet teljes kiőrlésű kenyérre, és máris kész az ideális fehérjét és szénhidrátot is tartalmazó mini-fogás.

Ajánlott mennyiség: 10 deka konzerv tonhal és egy szelet teljes kiőrlésű kenyér = 220 kalória

Fotó: Profimedia – Red Dot

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Fedezze fel a powerfruit erejét!

Kavard fel a port és nevess!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X