Főoldal > DIÉTA > A 4 legtrendibb fogyókúra

A 4 legtrendibb fogyókúra

0

Írta: and

Fogyás fülhallgatóval A legújabb brit fogyókúra őrület egy neves kutatócsoportnak köszönhető. A kognitív hipnoterápia szakértői olyan módszert fejlesztettek ki, amivel a tudatalattinkra hatnak. A kúra nagyon egyszerű – a Slimpod névre keresztelt készülékkel napi 10 perces blokkokat kell meghallgatni. A feltalálók szerint a 10 perces adásban kódolt üzenetek a tudatalattinkat formálják azáltal, hogy az egészséges […]

Fogyás fülhallgatóval

A legújabb brit fogyókúra őrület egy neves kutatócsoportnak köszönhető. A kognitív hipnoterápia szakértői olyan módszert fejlesztettek ki, amivel a tudatalattinkra hatnak. A kúra nagyon egyszerű – a Slimpod névre keresztelt készülékkel napi 10 perces blokkokat kell meghallgatni. A feltalálók szerint a 10 perces adásban kódolt üzenetek a tudatalattinkat formálják azáltal, hogy az egészséges étkezésére és a testmozgásra sarkalnak. Nem kell többé kalóriát számolgatni, és akaratunkon felül teljesíteni a sportban. Egyszerűen a fejünkre rakjuk a fejhallgatót, és már kapjuk is a „tudatmódosító” üzeneteket. Tizenhat különböző program közül választhatunk, ha ellátogatunk a www.thinkingslimmer.com weboldalra. A termék Magyarországon még nem kapható, de ha jól tudsz angolul, akkor ne habozz a rendeléssel!

Légy újra ősember!

4tuti2.jpg ()Világszerte egyre több dietetikai szakember állítja, hogy aki csak azokat az ételeket fogyasztja, amit a paleolit kor emberei, az hosszabb életű lesz azoknál, akik finomított liszttel, cukorral, kukoricával és egyéb „új keletű” táplálékkal tömik magukat. Fennmaradt ősemberi csontok vizsgálatánál kiderült, hogy náluk nyoma sem volt a csontritkulásnak, a szív- és érrendszeri betegségeket se ismerték, és a rák sem számított természetesnek. A paleolit-diéta hívei és kutatói azt javasolják: felejtsük el a kenyeret, a finomított ételeket, a cukrot, mert ahhoz ennyi évezred után sem szokott még hozzá a szervezetünk. Együnk húst, zöldséget és gyümölcsöt, felejtsük el a szénhidrátot! Ezzel a táplálkozási módszerrel sokat fogyhatsz, de a sportot elfelejtheted, hiszen szénhidrát bevitele nélkül csak szédelegnél az edzéseken.

Online fogyás barátokkal

Sokat lógsz a közösségi oldalakon? Ez akár az előnyödre is válhat. Létezik egy weboldal, amely segít abban, hogy diétás terveidet megoszthasd másokkal, és akár társakat is találj a fogyókúrádhoz. A http://sedogo.com/ oldalon dátum szerinti fogyókúratervet készíthetsz, fotókat tölthetsz fel, vagy akár naplót is vezethetsz a fogyásodról, amiben beszámolhatsz a sikereidről. E-mail-es értesítőt is beállíthatsz magadnak, amiben bíztató üzeneteket küldhetsz előre magadnak, illetve figyelmeztetheted magad, hogy semmiképpen ne feledkezz meg az általad felállított szabályokról. Minél több barát, és újdonsült online ismerős követi a fogyókúrás sztoridat, annál több motivációd lesz végigcsinálni a kúrát. Ráadásul amerikai kutatások bebizonyították, hogy kilencven százalékkal nagyobb az esélye, hogy meg tudod valósítani a céljaidat, ha előtte pontosan leírod, hogy mire vágysz.

Fogyj mobil kalóriaszámlálóval!

A kalóriaszámláló módszer nem számít újdonságnak a fogyókúrák palettáján. Ugyanakkor szinte lehetetlen kiszámolni, hogy naponta mennyi kalóriát viszünk be a szervezetbe, illetve mennyit égetünk el egy-egy edzés alkalmával. Ezt a problémát próbálja orvosolni egy kedves kis kütyü, amit a www.livestrong.com oldalról rendelhetsz meg. Az okos kis műszerbe 625.000 különböző élelmiszer és ételfajta kalóriatartalmát táplálták be. Ráadásul a gép memóriájában megtalálhatóak az egyes mozgásformákhoz tartozó kalóriavesztések táblázata is. Így nincs más dolgod mint reggel bepötyögni a gépbe, hogy mennyi kalóriát szeretnél magadhoz venni, és az okos kis mobil barátos azonnal figyelmeztetni fog, ha túllépnéd a magadnak szabott napi limitet. Sajnos, ez a kütyü is csak angol nyelven érhető el egyelőre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X