Főoldal > DIÉTA > Bébiétel diéta – Őrültség vagy sikeres módszer?

Bébiétel diéta – Őrültség vagy sikeres módszer?

bébiétel-diétafogyáskalória
0

Írta: and

Ilyen különleges módszer a bébiételek fogyasztása, aminek számtalan hollywoodi követője akad, mint például Jennifer Aniston, vagy Marcia Cross. Igaz, mindkét színésznő irigylésre méltó idomokkal van megáldva, de vajon mi mehet végbe a szervezetükben? Tényleg az egyik leghatásosabb fogyókúrás módszer, vagy csupán egy újabb önpusztító őrület? Gyönyörűek, fiatalosak és nem utolsó sorban vékonyak – vélekedünk a […]

Ilyen különleges módszer a bébiételek fogyasztása, aminek számtalan hollywoodi követője akad, mint például Jennifer Aniston, vagy Marcia Cross. Igaz, mindkét színésznő irigylésre méltó idomokkal van megáldva, de vajon mi mehet végbe a szervezetükben? Tényleg az egyik leghatásosabb fogyókúrás módszer, vagy csupán egy újabb önpusztító őrület?

Gyönyörűek, fiatalosak és nem utolsó sorban vékonyak – vélekedünk a legnagyobb sztárokról. Ahogy tökéletes alakkal mosolyognak vissza ránk az újságok címlapjáról, rendre elhatározzuk, hogy egyszer mi is így fogunk kinézni. Kézenfekvő, hogy példaképünk diétás módszereit fogjuk követni, mert ha neki sikerült, akkor nekünk is fog. Bármilyen abszurd ötleteket szívesen veszünk, és lelkesen vágunk bele az ötcsillagos diétákba, csak hogy csökkentsük a keletkezett kisebbrendűségi komplexusunkat.

A bébiétel diéta

bebi2.jpg ()Ez a legújabb őrület vírusként terjed a világ női lakosainak körében, felbuzdulva néhány híresség bikinis képei láttán. A diéta lényege, hogy az étkezések egy részét babáknak szánt élelmiszerekkel váltjuk ki. Attól függően, hogy hány kilónak szeretnénk búcsút inteni, elmajszolhatjuk a pépes menüt kizárólag este, de akadnak olyanok is, akik teljes étrendjüket erre alapozzák. Mivel a kis üvegcsék tartalma 20-100 kalória között mozog, gyors és látványos fogyást érhetünk el pillanatok alatt. Mindez kitűnő reklám, de nem ártana utánanézni az egészségre gyakorolt hatásainak!

Nem vagyunk már gyerekek!

Sokan elfelejtik azt, hogy másra van szüksége egy babának és másra egy felnőtt embernek! Igaz, hogy alacsony kalóriatartalmúak a bébiételek, de pusztán azért, mert nekik ennyi elegendő. Nekünk kell a napi 2000 kcal ahhoz, hogy egészségesek maradjunk! Gondoljunk csak bele, mi mindent csinálunk egy nap, amihez energia szükséges: takarítunk, főzünk, boltba rohangálunk, dolgozunk…stb. Mindezt nem tudnánk megfelelően elvégezni, ha nincs mit elégetnünk. Ekkor jobb esetben álmosak és fáradékonyak leszünk, de ha hosszú ideig tartjuk diétánkat, komolyabb szervi károsodásokat is okozhatunk magunknak.
A bébiétel diétának pont az a lényege, hogy drasztikusan csökkentsük az energiabevitelünket, így kis idő alatt akár 10 kilótól is megszabadulhatunk. Hasonló módszer, mint amikor csupán 1-2 gyümölcsöt eszünk egy nap. A legtöbb ember már rájött arra, hogy hosszú távon ez nem tartható fenn, viszont aki kivált egy-egy étkezés bébipürével, annak nyugodt a lelkiismerete, mondván, ő úgyis evett.

A módszer napos oldala

Mint minden fogyókúrában, itt is aranyszabály a mértékletesség! Amennyiben nem vagyunk nagyravágyóak, és tűzzük ki célul a heti 5 kiló mínuszt, akkor a diéta akár hatásos is lehet. Viszont nem győzzük hangsúlyozni, csak rövid ideig! Ha például chips nassolása helyett elfogyasztunk egy kis bébiételt, azzal csak jót teszünk, mivel ezek nem tartalmaznak sót, tartósítószert, illetve ízfokozót. Emellett magas a rosttartalma, tehát a bélbántalmakkal küzdőknek kifejezetten ajánlott!
Pozitívumai közé sorolhatjuk még azt, hogy méreténél fogva kis helyen is elfér, tehát egész nap kéznél lehet, ha egy kis ételre vágyunk, de ügyeljünk arra, hogy ne a főétkezésink rovásra falatozzunk belőle!

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X