Főoldal > DIÉTA > Táplálkozz tudatosan!

Táplálkozz tudatosan!

0

Írta:

Ennek okai elsősorban a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozási szokásokban keresendő. „A Vitál Konyhával való együttműködésem során arra törekedtem, hogy az ország egyik legkorszerűbb konyhájában, egészségtudatos ételekkel nyújtsunk kiváló alternatívát a minőségi étel házhozszállítás területén. Mindvégig fontosnak tartottuk azt a szempontot, hogy finom és egészséges ételeket készítsünk, melyek hozzájárulnak az egészséges étkezési szokások kialakításához, […]

Ennek okai elsősorban a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozási szokásokban keresendő.

„A Vitál Konyhával való együttműködésem során arra törekedtem, hogy az ország egyik legkorszerűbb konyhájában, egészségtudatos ételekkel nyújtsunk kiváló alternatívát a minőségi étel házhozszállítás területén. Mindvégig fontosnak tartottuk azt a szempontot, hogy finom és egészséges ételeket készítsünk, melyek hozzájárulnak az egészséges étkezési szokások kialakításához, az emésztőrendszer egészségének fenntartásához valamint, a testsúly szabályozásához. Ételeink rendszeres fogyasztásával nagy lépést tehetsz az egészséges életmód felé.”

Katus Attila

 

Mit lehetne tenni, hogy mindezeken változtatni tudjunk?

cikk4230x230_04_saláta.jpg ()Táplálkozásunkról általánosságban elmondható, hogy az általunk kívánt teltségérzet eléréséhez többnyire a túlzott mennyiségű és sokszor igen rossz összetételű (zsírban és egyszerű szénhidrátban dús, rost- és vitaminszegény) táplálék bevitelére törekszünk és túl nagy adagokat fogyasztunk egyszerre.

Nagytányér és kispohár helyett a kistányér és (alkoholmentes :)) nagypohár lenne a megfelelő választás.

Nem kell tehát éhezni ahhoz, hogy fogyjunk! Az éhség amúgy is rossz tanácsadó. 🙂

A rendszeres,  négy óránkénti és kis mennyiségű táplálék, és a bőséges víz bevitele esetén elkerülhető a túlzott éhségérzet kialakulása.

Amennyiben sok idő telik el a két étkezés között akkor a vércukorszint leesik, hiszen a sejteknek folyamatosan szükségük van energiaforrásra.

 

Természetesen a tudatos táplálkozás és folyadékbevitel önmagában nem elég az egészség megőrzéséhez! Nincs az az étkezési program, amely testmozgás nélkül tartósan szolgálni tudná az egészségedet. A rendszeres, a legalább heti 2-3 alkalommal 20-30 percig végzett testmozgás elengedhetetlen! Találd meg a módját, hogy hogyan tudod az életed szerves részévé tenni a testmozgást, a tudatos táplálkozást, a megfelelő mennyiségű alvást, a pozitív gondolkodást és a szabad levegőn való tartózkodást!

Amennyiben előre gondolkozol és megszervezed az életed, a siker nem marad el!

Vitálkonyha_logo.jpg ()Jó étvágyat, jó sportolást és sok sikert kívánok mindenkinek!

Katus Attila
hatszorosos aerobik világbajnok és életmód tanácsadó

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X