Főoldal > DIÉTA > Vitalitásunkban az erő!

Vitalitásunkban az erő!

0

Írta:

Ha körbenézünk az ismerőseink közt meggyőződhetünk róla, hogy az emberek nagy része nemtől és kortól függetlenül – kisebb vagy nagyobb mértékben – el van hízva. Ez köszönhető lehet a nemtörődömségnek, de annak is, hogy nem vagyunk tisztában azzal, mi egészséges és mi nem.   A legtöbbünk tudása annyiban kimerül, hogy zsírszegényebb és zöldségekben gazdagabb ételek […]

Ha körbenézünk az ismerőseink közt meggyőződhetünk róla, hogy az emberek nagy része nemtől és kortól függetlenül – kisebb vagy nagyobb mértékben – el van hízva.

Ez köszönhető lehet a nemtörődömségnek, de annak is, hogy nem vagyunk tisztában azzal, mi egészséges és mi nem.

 

A legtöbbünk tudása annyiban kimerül, hogy zsírszegényebb és zöldségekben gazdagabb ételek kerüljenek az asztalra.

 

cikk5_230x230_01_alma_centi.jpg ()DE, a megfelelő alapanyagokat be is kell szerezni és el kell készíteni, ami sok időbe és pénzbe kerül, főleg rutintalanságunk vagy hiányos tudásunk miatt, így egészségünk megőrzése leginkább a gasztronómiánál bukik el.

Az eredmény nem meglepő, hiszen az egészséges életmódra egy külön iparág épül, így érdemes szakemberre bízni magunkat.

A Vitál Konyha ezért Katus Attila életmód szakértőt hívta segítségül, hogy a hagyományos, hazai ízek megtartása mellett a megfelelő szakértelemmel biztosítsuk a legegészségesebb ételeket házhoz szállítását.

 

De miben más a Vitál Konyha?

Levesek

Leveseink nem tartalmaznak finomított cukrot, illetve mesterséges édesítőszert. Helyette (ha a recept előírja) az édesítéshez nyírfacukrot (xilit) használunk, mely nem hizlal, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket és gyorsítja az emésztési folyamatokat. Ezen kívül minden leves csökkentett zsír- és szénhidrát tartalommal készül.

Főzelékek

Főzelékeinket speciális sűrítési eljárással „saját anyaggal” sűrítve készítjük, minimális szénhidrátszegény liszt felhasználásával, zsiradék hozzáadása nélkül. Főzelékünk így

egészségesebb és ráadásul karakteresebb ízű is lesz. Energiatartalma alacsony, rosttartalmának köszönhetően azonban megfelelően telít.

Főételek

Minimum 30%-kal csökkentettük a szénhidrát- és zsírtartalmat főételeinkben a főzési technikák és a nyersanyag összetétel megváltoztatásával. Ételeink hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, a főzés során minimális zsiradékot használunk. Így Ön rostokban gazdag, egészséges étrendet tud összeállítani étlapunkból.

Ma már köztudott, hogy a túlzott zsírfogyasztás veszélyes, és nemcsak elhízáshoz vezethet, de megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is. Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint fontos, hogy túlsúlyban legyen a telítetlen zsírsavak fogyasztása a telítettel szemben. Ételeink minimális zsiradék hozzáadásával készülnek.

Desszertek

Süteményeink édesítéséhez is nyírfacukrot (xilit) használunk, a tésztájuk szénhidrát szegény liszttel készül. Így ízük megegyezik a hagyományosan elkészített süteményekével, de minimális a szénhidráttartalmuk. Desszertjeink természetes módon édesítik meg hétköznapjait.

Vitálkonyha_logo.jpg ()A Vitál Konyha termékeihez kizárólag szénhidrátszegény tésztát használ. A tésztákat illetve a lisztből készült termékeket (pl: galuska) alacsony glikémiás index jellemzi, jóllakottságot okoznak, magas rost- illetve fehérje tartalmúak, mellyel segítik a fogyókúrás étrendet, de jól beilleszthetőek a cukorbetegek étrendjébe is.

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X