Főoldal > DIÉTA > 4 módszer, hogy csökkentsd a bolti számládat (és egészséges ételeket egyél)

4 módszer, hogy csökkentsd a bolti számládat (és egészséges ételeket egyél)

diétafogyásspórolás
0

Írta: and

Az alábbi 4 módszer segítségével nem csak pénzt takaríthatsz meg, de egészségesebben is étkezhetsz! Néha úgy tűnik, hogy az egész élelmiszeripar arra szakosodott, hogy felhizlaljon minket. Egy tanulmányból kiderült, hogy a boltok nagyobb valószínűséggel kínálják olcsóbban a cukros üdítőket, mint az olyan egészséges italokat, mint az alacsony zsírtartalmú tej vagy a szójaital. Még ha le […]

Az alábbi 4 módszer segítségével nem csak pénzt takaríthatsz meg, de egészségesebben is étkezhetsz!

Néha úgy tűnik, hogy az egész élelmiszeripar arra szakosodott, hogy felhizlaljon minket. Egy tanulmányból kiderült, hogy a boltok nagyobb valószínűséggel kínálják olcsóbban a cukros üdítőket, mint az olyan egészséges italokat, mint az alacsony zsírtartalmú tej vagy a szójaital. Még ha le is árazzák az egészséges termékeket, a cukros-zsíros-kalóriában gazdag verziók egészen biztos, hogy olcsóbban hozzáférhetőek (ezen még a chips-adó sem változtatott drasztikusan). Érdemes ezért az alábbi négy trükköt bevetve vásárolni:

vasarol2.jpg ()Ne hajszold a meghirdetett akciókat!

A szupermarketek szórólapjai nagyon csábító szavakat és képeket alkalmaznak annak érdekében, hogy úgy érezd, azonnal szükséged van arra, amit árulnak. Azonban ezek az “akciók” ritkán jelentenek valós kedvezményt. Készíts vásárlás előtt egy listát, és írd fel azt a 10 dolgot, amire alapvetően mindig megveszel, és ha látod ezeket, jegyezd meg az árukat. Így már pár hét alatt kiderítheted, mi számít az esetükben valóban jó árnak, a leértékelések mennyire számítanak jó üzletnek.

Vigyázz a hűségprogramokkal!

A kuponok, az áruházi pontgyűjtő kártyák és egyéb kedvezmények mind az adott szupermarkethez való hűséget erősítik. Azonban ha a kedvezmények miatt máshova be sem teszed a lábad (ahol talán olcsóbban megkapnád az adott termékeket kedvezmények nélkül is), vagy olyan felesleges dolgokat vásárolsz, amelyekre igazából semmi szükséged (a bevásárlólista ebben segíthet), akkor már rosszul is jársz az elköteleződéseddel.

Nézd meg a polcok tetejét és alját is, ne csak a középső szekciót!

A termékek elhelyezése a polcokon 100%-osan tudatosan történik. Az alul található dolgok általában olcsóbbak, mint a szemmagasságban (általában ezek a jobban reklámozott termékek) találhatóak. Éppen ezért ne hagyd magad becsapni, és alaposan nézd végig a kínálatot alul-felül.

Főzz magadnak!

Általában meg vagyunk arról győződve, hogy nincs időnk főzni. Azonban a készételek, vagy az elősütött, mirelit termékek rengeteg adalékanyagot tartalmaznak (azon kívül, hogy borzasztó drágák is). Ezeket azonban könnyedén kiiktathatjuk az életünkből, ha saját magunk készítjük el az ebédünket. Ezzel pedig nem csak pénzt spórolhatunk, de egészségesebben is étkezhetünk. Plusz tipp, hogy érdemes már az otthon található alapanyagokból dolgoznunk, és csak egy-két dolgot vásárolnunk a főzéshez, így még kevesebbet fogunk költeni.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X