Főoldal > DIÉTA > 5 kérdés a gránátalmáról

5 kérdés a gránátalmáról

almagránátalmagyümölcs
0

Írta: and

Ma már minden nagyobb élelmiszerüzlet zöldség-gyümölcs részlegén találkozhatsz ezzel a furcsa külsejű és belsejű gyümölccsel, ami különleges hatásokkal rendelkezik, és ezt már a Bibliában is megemlítették. 1. Miért jó a gránátalma? A gránátalma nem véletlenül olyan divatos manapság azok körében, akik odafigyelnek az egészségükre. Rengeteg olyan anyagot tartalmaz, melyek jó hatással vannak egészségünkre, szépségünkre, és […]

Ma már minden nagyobb élelmiszerüzlet zöldség-gyümölcs részlegén találkozhatsz ezzel a furcsa külsejű és belsejű gyümölccsel, ami különleges hatásokkal rendelkezik, és ezt már a Bibliában is megemlítették.

1. Miért jó a gránátalma?

A gránátalma nem véletlenül olyan divatos manapság azok körében, akik odafigyelnek az egészségükre. Rengeteg olyan anyagot tartalmaz, melyek jó hatással vannak egészségünkre, szépségünkre, és segítenek megőrizni ezeket. Különösen gazdag polifenolokban, C-vitaminban és flavonoidokban, melyek a legfontosabb hatóanyagai. Ezeken kívül található benne B5-vitamin, és kálium is.

2. Milyen hatással van az egészségünkre?

Kiváló antioxidáns hatásának köszönhetően hatékony lehet a rákos megbetegedések elleni harcban, és azok kialakulásának megelőzésében. A gránátalma fogyasztásával csökkenthető a rossz koleszterin szintje a vérben, ezzel együtt korlátozódik a cukor felszívódása a belekben, aminek nagy szerepe lehet a cukorbetegség megelőzésében is. A szakemberek elsősorban az érelmeszesedés  ellen ajánlják, de képes a már meglévő magas vérnyomást is csökkenteni.

granatcikk1.jpg ()3. Mire használja a szépségipar?

Jótékony hatásai nem csak a szépségiparban, hanem a szépségápolási termékekben is egyre népszerűbb, hiszen a benne található hatóanyagok ezen a területen is nagyon jól használhatók. A gránátalma kivonata erősíti a bőrszövetet. Antioxidáns hatásának köszönhetően megvédi a bőrt a káros szabadgyökök hatásaitól, így a korai öregedéstől és a bőrproblémák kialakulásától, valamint segíti a sejtek regenerálódását. Gyulladáscsökkentő hatása nagyon fontos a problémás, gyulladásokra, pirosságra hajlamos bőr kezelésében.

4. Hogyan használható fel a gyümölcs?

Gránátalmából készíthető szörp, üdítő, de levét koktélok és más italok készítésénél is fel lehet használni. Ha nem szeretnél a gyümölcsfacsarással bajlódni, bioboltokban, és nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni gránátalmalét, ami ugyanolyan jó hatású, mint a frissen facsart, otthoni változat. Ha vásárlásra adod a fejed, arra mindenképpen figyelj oda, hogy a gyümölcslé száz százalékos legyen, ne hígított. A valódi gránátalmaléből naponta 1-2 decilitert kell meginni ahhoz, hogy kifejthesse jótékony hatásait a szervezetben.

5. Lehet gránátalmával édességet készíteni?

Tulajdonképpen bármire használhatod, amire csak tudod. Legegyszerűbben elkészíthető édesség a gránátalmás palacsinta. Készíts egy egyszerű palacsintatésztát, majd folytasd úgy mint egy sima palacsinta sütésénél. Kanalazd a tésztát a serpenyőbe, és egy kanállal szórd rá a gránátalmából kiszedett húsos magokat. Ha az alsó oldala átsült, forgasd meg, süsd át ezt az oldalát is. Hajtsd háromszög alakúra, és öntsd le csokiöntettel.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X