Főoldal > DIÉTA > Ezt (t)edd, ha meg akarsz szabadulni az úszógumiktól

Ezt (t)edd, ha meg akarsz szabadulni az úszógumiktól

fogyáshajúszógumi
0

Írta:

Ne kövess zsírszegény étrendet A nálunk is látható Dr. Oz show házigazdája szerint nem tanácsos zsírszegény étrendet követni, ugyanis az emberek nagy része rosszul reagál rá. A Columbia egyetem professzora szerint jobban járunk, ha kiiktatjuk étrendünkből a finomított szénhidrátokat, amelyek könnyen feltornászhatják a vércukorszintet, valamint elkezdünk olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyek tele vannak ún. jó zsírokkal, […]

Ne kövess zsírszegény étrendet

A nálunk is látható Dr. Oz show házigazdája szerint nem tanácsos zsírszegény étrendet követni, ugyanis az emberek nagy része rosszul reagál rá. A Columbia egyetem professzora szerint jobban járunk, ha kiiktatjuk étrendünkből a finomított szénhidrátokat, amelyek könnyen feltornászhatják a vércukorszintet, valamint elkezdünk olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyek tele vannak ún. jó zsírokkal, úgy, mint az olívaolaj vagy az avokádó.

Egyél minden nap a kedvenc tiltott ételedből

Egy nemrég publikált kutatás rámutatott arra, hogy érdemes minden nap egy kicsit enni a kedvenc bűnös ételedből – legyen az pizza vagy csoki -, ugyanis a kutatás eredményei szerint, ha az ember tisztában van vele, hogy többé már nem tiltott bizonyos ételcsoport és akármikor ehet belőle, kevésbé lesz csábító, és egyre kevesebbet kíván majd belőle. Persze a mértékletesség itt is kulcsfontosságú.

Csak minden másnap diétázz

A chicagói University of Illinois magyar származású táplálkozáskutatója, Krista Varady által végzett kutatás szerint elég, ha csak minden más nap csökkentjük a kalóriabevitelt mintegy 25%-kal, hiszen így is közel 13 kg-tól lehet megszabadulni nyolc hét alatt. Egyél egyik nap 1000-1200 kalóriát, majd a következő nap egyél úgy, mint máskor, de nagyon figyelj arra, hogy a „szabadnapokon” ne kompenzálj, figyelj a 25%-os arányra.

lapos2.jpg ()Ne csinálj több felülést

Tualatin Ore fitneszedző szerint fölösleges felülésekkel bajlódni, mivel ez az úszógumikon csak nehezen segít, ehelyett érdemesebb a nagyobb izomcsoportokra dolgozni. „A hasizom kis tömegű izom, ezzel szemben a lábizom, a hátizom, a vállizom vagy a mellizom sokkal nagyobb és komplexebb izomcsoport, ezért ha ezekre dolgozol, egységnyi idő alatt sokkal több kalóriát tudsz elégetni, mintha a hasadra dolgoznál.” – állítja a tréner.  Ha a kardiózást jobban szereted az erősítésnél, szerencséd van, ugyanis az aerob mozgás segít hamar eltüntetni az úszógumikat, sőt hatásosabb is a magányos erősítésnél.

Hagyj fel a diétás üdítőkkel

A texasi egyetem szakemberei által végzett tíz éven át tartó kutatás eredményei szerint azokra, akik kettő, vagy annál több diétás üdítőt fogyasztottak egy nap, 70%-kal több hasi zsír rakódott le, mint azokra, akik egyáltalán nem fogyasztottak ilyen üdítőket. A mesterséges édesítőszerek petyhüdtté teszik a hasat és növelik a cukor iránti vágyat. Ha nagyon nehezen mondasz le az ilyen típusú italokról, lassan csökkentsd az adagot, és próbálj ki olyan alternatívákat, mint a citromos, uborkás buborékos víz, vagy a zöld tea.

Meditálj és aludj eleget

A meditáció áldásos hatásairól már rengeteg könyv és tanulmány született, arra viszont talán még te magad sem gondoltál, hogy a fogyókúrának is hatásos eszköze lehet. Minden nap szánj pár percet arra, hogy ellazulj, és csak a lapos hasra, fitt külsőre és belsőre koncentrálj. Ez nem csak motiválttá tesz, de valóban segíti a fogyást. A pihentető, legalább hét-nyolc órás alvás szintén nagyon fontos: azoknak, akik öt órát, vagy még ennél is kevesebbet alszanak, sokkal több zsír rakódik le a hasára.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X