Főoldal > DIÉTA > Gyors segítség túlevésre

Gyors segítség túlevésre

diétaételpuffadástúlevés
0

Írta: and

Ugyan az ünnepeken már túl vagyunk, nem ritka azonban, hogy az óriási lakomáknak köszönhetően kitágult a gyomrunk, és gyakrabban esünk túlzásokba, mint előtte. Ha minden elhatározásod ellenére sem tudtál ellenállni a négyfogásos vasárnapi ebédnek, és sajnálatos módon erőteljesen érzed a túlzásba vitt étkezés negatív hatásait (a megnövekedett derékbőségen túl is), az alábbi gyors tippek segíthetnek, […]

Ugyan az ünnepeken már túl vagyunk, nem ritka azonban, hogy az óriási lakomáknak köszönhetően kitágult a gyomrunk, és gyakrabban esünk túlzásokba, mint előtte. Ha minden elhatározásod ellenére sem tudtál ellenállni a négyfogásos vasárnapi ebédnek, és sajnálatos módon erőteljesen érzed a túlzásba vitt étkezés negatív hatásait (a megnövekedett derékbőségen túl is), az alábbi gyors tippek segíthetnek, hogy enyhíts a kellemetlen tüneteken.

Sétáld le!

Séta alatt ne egy többórás gyorsgyaloglásra gondolj. Húsz perccel evés után egy kényelmes, közepes tempójú séta segíthet a kellemetlen puffadás megakadályozásában. Ezáltal ugyanis enyhül az általános bélnyomás, így csökken a kellemetlen puffadás-érzet is. A séta a vér áramlását is elősegíti, ami a teljes emésztési folyamatban jelentős szerepet játszik. A friss levegő már önmagában jót tesz, azonban a könnyű testmozgással kombinálva egyenesen csodákra képes egy kiadós étkezés után.

tuleves2.jpg ()Fogyassz puffadás elleni ételeket!

Körülbelül evés után egy fél órával, ha még beléd fér, egyél egy kis adag papayát, ananászt vagy natúr joghurtot, ugyanis ezek az ételek elősegítik és felgyorsítják az emésztést. Az ananász például rendkívül gazdag a bromelain nevű enzimben, ami segít a fehérje lebontásában, ezáltal megkönnyítve a szervezeted dolgát az elfogyasztott étel megemésztésében.

Igyál zöld teát!

Ha étkezés közben vagy után zöld teát iszol, azáltal csökkented a koleszterinszintedet és a testedben felhalmozódott zsír mennyiségét. A kutatások kimutatták, hogy a zöld tea polifenolokat, növényi alapú antioxidánsokat tartalmaz, tehát rendszeres fogyasztása elősegíti a zsír lebontását a szervezetben, valamint csökkenti a koleszterinszintet és beállítja a helyes BMI-értéket.

Hanyagold a lefekvést!

Valószínűleg nagy a kísértés, hogy lepihenj egy kicsit a pihe-puha ágyba egy óriási étkezés után, azonban ne tedd! Várj legalább három órát étkezés után, hogy elkerüld a fokozott savtermeléssel járó refluxot, mivel a gyomornedvek keményen dolgoznak, hogy segítsenek a nagy mennyiségű étel megemésztésében. Ebből az okból kifolyólag nem tanácsos lefekvés előtt sem enni, az ideális, ha 3-4 órával már semmit sem fogyasztasz, mielőtt álomra hajtanád a fejed.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X