Főoldal > DIÉTA > Vacsoradiétával az álomalakért

Vacsoradiétával az álomalakért

diétavacsora
0

Írta: and

Amennyiben odafigyelsz az étkezésedre, nem kell üres gyomorral nézned az esti filmeket. Bizonyára te is ismered az érzést, mikor este végre lehuppansz a kanapéra, és nem tudsz másra gondolni, csak a korgó hasadra. A probléma az, hogy a köztudatban a vacsora a diéta elrontója, így mindenki próbálja leredukálni annak mennyiségét. Pedig meglehet, csak akkor van […]

Amennyiben odafigyelsz az étkezésedre, nem kell üres gyomorral nézned az esti filmeket.

Bizonyára te is ismered az érzést, mikor este végre lehuppansz a kanapéra, és nem tudsz másra gondolni, csak a korgó hasadra. A probléma az, hogy a köztudatban a vacsora a diéta elrontója, így mindenki próbálja leredukálni annak mennyiségét. Pedig meglehet, csak akkor van időnk egy rendeset étkezni, mivel reggel rohanunk, a munkahelyen pedig sokszor kihagyjuk az ebédet, csakhogy haladhassunk a munkával.
Szerencsére többé nem kell aggódni az esti étkezések miatt, ugyanis a vacsoradiétával amellett, hogy elfelejtheted az esti korgó gyomrodat, a kilók is lepereghetnek rólad!

A diéta lényege

Aki semmiképp se akar lemondani az esti falatozásokról, számukra ez a legideálisabb diéta, főleg, mert napközben a legtöbben kevesebb figyelmet fordítunk az étkezésre. Természetesen nem kell munkaidőben éhezned, a lényeg, hogy a reggeli és az ebéd kalóriabevitele ne haladja meg a 600 kalóriát. Amennyiben mégis megéheznél, ezen felül csipegethetsz egy kis retket korpás kenyérrel, de semmiképp se vegyél magadhoz meleg ételt ebben az időben! Nagy segítség, ha készítesz magadnak banánturmixot, mivel miután megiszod, hosszú időn keresztül úgy fogod érezni, hogy tele a gyomrod. 
Vacsora tekintetében a lényeg az, hogy a szénhidrát és a fehérje fogyasztásra helyezd a hangsúlyt és maximum 500 kalóriát egyél!

Külön jó oldala a diétának, hogy megengedi a változatos étrendet, mivel semmitől sem tilt el, legfeljebb az egészségtelen zsírok bevitelét mérsékli.

vacsoradieta2.jpg ()

Lassú, de egészséges fogyás

Mivel kb. 1100 kalóriát veszel magadhoz a nap folyamán, ezért a fogyás garantált! Viszont mivel bármit megehetsz, (tehát a szervezeted megkap mindent, ami a működéséhez szükségez) ezért hetente fél kilótól tudsz megszabadulni. A diéta akár hónapokig tartható, mivel változatos étrendet biztosít.  Elengedhetetlen azonban, a sok folyadék fogyasztása, de kerüld a cukros üdítőitalokat, a „mű” gyümölcsleveket,és a teád inkább mézzel édesítsd, ne cukorral! Jó hír, hogy legyen elég erőd a napra, a reggeli életmentő kávéról nem kell lemondanod, sőt, napközben is megihatsz egy csészével!

Háromnapos mintaétrend a vacsoradiétához

1.nap

Reggeli: Hagymás tojásrántotta (2 db tojásból) teljes kiőrlésű kenyérrel+ kávé édesítőszerrel

Ebéd: Sütőtök krémleves

Vacsora: 25 dkg csirkemell párolt zöldbabbal

2.nap

Reggeli: Kefir korpás kenyérrel

Ebéd: Gyümölcssaláta

Vacsora: Lazac párolt bébirépával

3.nap

Reggeli: Banánturmix

Ebéd: Hidegtál főtt tojásból, retekből és paradicsomból

Vacsora: Rakott padlizsán


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X