Főoldal > DIÉTA > 2 szuper, házi készítésű édesség, ami nem hizlal

2 szuper, házi készítésű édesség, ami nem hizlal

diétaédességgofrinass
0

Írta: and

Gluténmentes gofri Rajongásig szereted a gofrit? Ha elkészíted a glutén- és cukormentes változatát, bűntudat nélkül csemegézhetsz a kedvencedből. Készíts egy gofri-szendvicset: tegyél két szelet közé egy réteg banánt és egy kevés juharszirupot ,vagy mézet és már készen is van a fenséges reggeli. Hozzávalók: 1 csésze hajdinaliszt1 csésze gluténmentes liszt1 csésze szójatej1 tojás + 1 teáskanál […]

Gluténmentes gofri

Rajongásig szereted a gofrit? Ha elkészíted a glutén- és cukormentes változatát, bűntudat nélkül csemegézhetsz a kedvencedből. Készíts egy gofri-szendvicset: tegyél két szelet közé egy réteg banánt és egy kevés juharszirupot ,vagy mézet és már készen is van a fenséges reggeli.

Hozzávalók:

1 csésze hajdinaliszt
1 csésze gluténmentes liszt
1 csésze szójatej
1 tojás + 1 teáskanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz
3 evőkanál almaszósz
1 csipet só, szódabikarbóna, fahéj

Elkészítése: Melegítsd elő a gofrisütőt. Készítsd el a tojásos-lenmagos keveréket és tedd félre. Keverd össze a kétféle lisztet, majd add hozzá a sót, a szódabikarbónát és a fahéjat. Csorgasd hozzá a szójatejet, az almaszószt és a tojásos keveréket, és keverd teljesen simára. Ha a tészta túl sűrű, hígítsd fel fél csésze vízzel. Olajozd ki a gofrisütőt, és rakj bele körülbelül 4 evőkanállal a masszából. Így 6-8 db gofri (a sütő méretétől függően) készíthető belőle. Végül két darab gofri közé rakj banánszeleteket, esetleg egy kevés mézet, és már fogyaszthatod is!

gofri2.jpg ()Alacsony zsírtartalmú, csokis banánkenyér

Ha van két túlérett banánod, készíts belőle banánkenyeret (vagy akár egy turmixot). Az alábbi recept egy alacsony zsírtartalmú, mégis nagyon finom variációt nyújt számodra. Mivel ez a verzió vegetáriánus, nem tartalmaz vajat és tojást, további előnye pedig, hogy rendkívül alacsony a koleszterintartalma. A banánkenyér kiváló reggeli vagy napközbeni nassolnivaló.

Hozzávalók:

3 túlérett banán
2 evőkanál citromlé
120 g édesítetlen almaszósz
1/2 csésze barna cukor
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1/2 csésze magozott, szárított cseresznye
1/2 csésze apróra vágott dió
1/2 csésze étcsokoládé törmelék

Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Olajozd ki a kenyérformát, amiben majd kisütöd a banánkenyeret. Egy nagy tálban alaposan keverd össze az összezúzott banánt a citromlével, az almaszósszal és a cukorral. Egy másik tálban mixeld össze a többi összetevőt. Keverd simára a száraz hozzávalókat a banános keverékkel. Öntsd a masszát egyenletesen a sütőformába, és süsd ameddig a közepébe szúrt villa tisztán ki nem jön belőle, tehát körülbelül 40-50 percig. Tálalás előtt hagyd, hogy kihűljön.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X