Főoldal > DIÉTA > A hihetetlen fogyás titka: az afrikai mangó

A hihetetlen fogyás titka: az afrikai mangó

afrikai mangócsodaszerfogyás
0

Írta: and

Néhány hónapja bombaként robbant a hír, hogy az afrikai mangó magjából készült kivonat az egyik leghatékonyabb fogyókúrás csodaszer. Az egzotikus gyümölcs magja ugyanis nem csak ehető, hanem proteinben és rostban is gazdag,  valamint eredményesen csökkenti a testzsírt, a kilók számát, és a koleszterinszintet. Az említett gyümölcs számos afrikai törzs alapvető élelmiszere volt Kamerunban és Nigériában, […]

Néhány hónapja bombaként robbant a hír, hogy az afrikai mangó magjából készült kivonat az egyik leghatékonyabb fogyókúrás csodaszer. Az egzotikus gyümölcs magja ugyanis nem csak ehető, hanem proteinben és rostban is gazdag,  valamint eredményesen csökkenti a testzsírt, a kilók számát, és a koleszterinszintet. Az említett gyümölcs számos afrikai törzs alapvető élelmiszere volt Kamerunban és Nigériában, a törzsek tagjai pedig vékony testalkatukról, valamint közösségükön belül a szív- és érrendszeri betegségek rendkívül alacsony előfordulási arányáról voltak híresek. A kivonat Amerikában már rendkívül nagy népszerűségnek örvend, tabletta és csepp formájában egyaránt beszerezhető.

mango2.jpg ()Ezért segít az afrikai mangó a fogyásban

Egy amerikai tanulmány szerint azoknál, akik naponta kétszer fogyasztottak 150 mg afrikai mangómag kivonatot, jelentős csökkenést tapasztaltak a testsúly, a testzsír, és a derékbőség tekintetében, valamint javult a szívük egészsége, a koleszterin-, és a vércukorszintjük normalizálódott, mindez anélkül, hogy változtattak volna az étrendjükön vagy az edzéstervükön. További vizsgálatok hasonló eredményeket hoztak, az alanyok akár 6-8 kilót is fogytak anélkül, hogy változtattak volna az életmódjukon.

A jó hír, hogy a kutatás során semmilyen káros mellékhatást nem tapasztaltak. Ezt a kivonatot évszázadokon keresztül meglehetősen nagy mennyiségben fogyasztották (egyes törzsek akár napi rendszerességgel több mint 10 évig) és a mai napig nem tudunk semmilyen negatívumairól. Néhány jelentés még a megnövekedett libidóra is felhívja a figyelmet. Tehát nem csak fogyhatsz tőle, hanem még a szexuális életedre is jó hatással van? Túl szép, hogy igaz legyen. De az! A tesztalanyoknál a kezdeti fogyás minden esetben látványos volt, azonban az első pár kiló után a folyamatos használat nem hozott további súlycsökkenést.

Érdemes kipróbálnod az afrikai mangó kivonatot?

A kúra kezdetekor a táplálékkiegészítő előnyei vitathatatlanok, azonban még nincsenek bizonyítékok arra, hogy rendszeres használat során is megmaradnak-e az áldásos hatások. Ha ki szeretnéd próbálni az új csodaszert, olyan termékeket keress, ami valóban tartalmazza a kivonatot (IGOB131).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X