Főoldal > DIÉTA > Készítsd el a leghatékonyabb cellulitűző turmixot!

Készítsd el a leghatékonyabb cellulitűző turmixot!

cellulitnarancsbőrturmix
0

Írta: and

Dobáld be az alábbi 6 hozzávalót (ízlés szerinti mennyiségben) a turmixgépbe, és készítsd el minden reggel azt az extrahatékony frissítő gyümölcsturmixot, melynek rendszeres fogyasztásával örökre búcsút mondhatsz a narancsbőrnek. Jól hangzik, nem? Joghurt: A tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik naponta három adag kalciumban gazdag ételt fogyasztanak, kevesebb testzsírral rendelkeznek, mint akik hanyagolják az […]

Dobáld be az alábbi 6 hozzávalót (ízlés szerinti mennyiségben) a turmixgépbe, és készítsd el minden reggel azt az extrahatékony frissítő gyümölcsturmixot, melynek rendszeres fogyasztásával örökre búcsút mondhatsz a narancsbőrnek. Jól hangzik, nem?

Joghurt: A tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik naponta három adag kalciumban gazdag ételt fogyasztanak, kevesebb testzsírral rendelkeznek, mint akik hanyagolják az ilyen ételek fogyasztását. A kevesebb zsír pedig kevesebb narancsbőrt jelent. Add a turmixodhoz a fehérjében gazdag natúr joghurtot, a krémes ízélmény érdekében.

Áfonya és málna: Ezek a bogyós gyümölcsök tele vannak C-vitaminnal, ami serkenti a szervezetedben a kollagéntermelést, így elfedi a narancsbőrt. Ezen kívül más antioxidánsokban is bővelkednek, amelyek a nyirokrendszerben található toxinok ellen küzdenek, megállítva a narancsbőrös területek terjedését.

Gyömbér: A gyömbér fokozza a vér áramlását és jelentősen javítja a  bőr vérkeringését. Nem utolsó sorban pedig fokozza az emésztést és enyhíti a bélpanaszokat.

turmix2.jpg ()Banán: A káliumban gazdag gyümölcs segít a vízvisszatartás csökkentésében, ami a cellulit állapotát még rosszabbá teszi. A banán élelmi rostokat is tartalmaz, így hozzájárul az anyagcseréd felpörgetéséhez.

Papaya: A béta-karotinban gazdag, magas víztartalmú trópusi gyümölcs segít megelőzni és regenerálni a kárt szenvedett testszövetet, így a bőröd feszesebbnek és simábbnak tűnik majd. A papaya rengeteg A- és C-vitamint tartalmaz, ami szintén hozzájárul a bőröd állapotának javulásához.

Extra tippek, ha meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől:

–    Serkentsd a vérkeringésedet napi 5-10 perces helyi masszázzsal és hideg-meleg vizes váltózuhannyal.

–    Ha a látványos eredmény érdekében nem csak az étkezésedet akarod megreformálni, fuss minden nap legalább fél órát, majd edzés után kend be az érintett területeket narancsbőr elleni krémmel.

Wellness Cafe tipp: Próbáld ki az Egészségbolt termékét!

–    Hagyd el az étrendedből a finomított cukrot és a fehér lisztet tartalmazó ételeket, valamint a nap folyamán csak szénsavmentes ásványvizet és teát kortyolgass, így máris egy jelentős lépést teszel afelé, hogy búcsút mondj a nemkívánatos gödröcskéknek.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X