Főoldal > DIÉTA > Szuper fehérjedús receptek a jó hangulatért

Szuper fehérjedús receptek a jó hangulatért

ételfogáskalóriarecept
0

Írta: and

A sötét, téli napokon érdemes tápanyagokban gazdag ételeket fogyasztanod a megfelelő energiaszint érdekében. Az alábbi fehérjében dús sertésételek feltöltik raktáraidat és még a hangulatodat is jelentősen feldobják! Édes-savanyú húsgombóc Előkészítési idő: 20 perc, főzési idő: 30 perc Hozzávalók 4 adaghoz: (537 kalória adagonként) 450g sovány, darált sertéshús1 kis hagyma apróra vágva1 gerezd zúzott fokhagyma1 pirospaprika […]

A sötét, téli napokon érdemes tápanyagokban gazdag ételeket fogyasztanod a megfelelő energiaszint érdekében. Az alábbi fehérjében dús sertésételek feltöltik raktáraidat és még a hangulatodat is jelentősen feldobják!

Édes-savanyú húsgombóc

Előkészítési idő: 20 perc, főzési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 adaghoz: (537 kalória adagonként)

450g sovány, darált sertéshús
1 kis hagyma apróra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 pirospaprika (kockára vágott)
1 zöldpaprika (kockára vágott)
4 paradicsom negyedelve
1 kis konzerv ananász feldarabolva
100ml ananászlé
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál fehérbor ecet
1 púpozott teáskanál kukoricaliszt

husi2.jpg ()Elkészítése:

Keverd össze a darált sertéshúst az apróra vágott hagymával, a fokhagymával és fűszerezd ízlés szerint. Formálj belőle 16 húsgombócot. Tedd fel a barna rizst főni sok sós vízben. Melegíts egy kevés olívaolajat egy teflon serpenyőben, és süsd barnára a gombócokat. Egy másik serpenyőben keverd össze a kockára vágott paprikákat a paradicsommal és főzd 5 percig. Add hozzá az ananász darabokat, az ananászlevet, a szójaszószt, a paradicsompürét és az ecetet, majd jól keverd össze őket és forrald fel. Tedd a húsgombócokat a serpenyőbe, fedd le őket, és párold 10-15 percig. Keverd össze a kukoricalisztet egy kevés vízzel és add hozzá a szószhoz, hogy kicsit besűrűsödjön. Tálalj adagonként 4 húsgolyót barna rizzsel és egy kevés mártással.

Hústekercsek párolt hagymás körettel

Előkészítési idő: 30-40 perc, főzési idő: 60 perc

Hozzávalók 4 adaghoz: (572 kalória adagonként)

4 sertésszelet darabonként kb. 120g)
4 alacsony zsírtartalmú sertéskolbász
2 nagy vöröshagyma szeletelve
1 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál Worcester szósz
1 pohár vörösbor
½ teáskanál mustárpor
1 evőkanál liszt
½ húsleveskocka

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Helyezd a karikára vágott hagymát egy serpenyőbe, öntsd hozzá a vörösbort, majd fedd le és főzd közepes lángon 10-15 percig. Kevergesd addig, ameddig a hagyma jól meg nem puhul. Amikor ez megtörtént, add hozzá a paradicsompürét és a Worcester-szószt. Készíts egy masszát a liszt, a mustárpor és egy kevés víz összekeverésével, és add hozzá a hagymához. Töltsd fel 2,5 deci vízzel, és add hozzá a húsleveskockát, majd keverd jól össze és forrald fel. Kóstold meg és fűszerezd ízlés szerint. Helyezd a sertésszeleteket egy vágódeszkára és enyhén fűszerezd, távolítsd el a kolbászról a bőrt, majd rakd a kolbászt a hússzeletekre, tekerd fel és rögzítsd őket. Helyezd az így kapott tekercseket a tepsibe, öntsd rá a mártást és fedd le. Tedd be az előmelegített sütőbe, és főzd egy órán át.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X