Főoldal > DIÉTA > Tudd meg az igazságot a HCG-diétáról!

Tudd meg az igazságot a HCG-diétáról!

diétaillegálisveszélyes
0

Írta: and

Rendkívül gyakran előfordul az étrend-kiegészítők piacán a félrevezetés jelensége. Az előtte-utána fotók többsége nem a valóságot tükrözi, a Photoshop és a félrevezető címkézés is mind a “hatékony csodaszert” hivatottak igazolni. Az utóbbi időkben a HCG-diéta is veszélyesnek és illegálisnak lett megbélyegezve. Tudd meg róla az igazat, hogy miért rosszabb még a boltok polcain fellelhető, kétes […]

Rendkívül gyakran előfordul az étrend-kiegészítők piacán a félrevezetés jelensége. Az előtte-utána fotók többsége nem a valóságot tükrözi, a Photoshop és a félrevezető címkézés is mind a “hatékony csodaszert” hivatottak igazolni. Az utóbbi időkben a HCG-diéta is veszélyesnek és illegálisnak lett megbélyegezve. Tudd meg róla az igazat, hogy miért rosszabb még a boltok polcain fellelhető, kétes hatékonyságú fogyasztószereknél is.

A HCG (human chorionic gonadotropin) a terhesség során keletkező hormon, amelyet a szervezet azért termel, hogy segítse a baba növekedését, és bár orvosi berkeken belül már évtizedek óta használják különböző célokra, csak nemrégiben vált a HCG-diéta különösen népszerűvé a fogyni vágyók körében. Kimutatták ugyanis, hogy a HCG jelentősen csökkenti az étvágyat, és beindítja az anyagcserét. A hormont cseppek, tabletták vagy injekció formájában juttatják a szervezetbe… Azonban íme, néhány dolog, amit mindenképpen érdemes tudnod erről a diétáról:

1. A HCG-diéta étrendje már önmagában fogyaszt, mivel éhezésen alapul. Ugyanis ha naponta maximum 500-600 szénhidrátszegény kalóriát fogyasztasz, mindenképpen fogyni fogsz. Az egészséged viszont rövid időn belül garantáltan rámegy a szigorú diétára.

hcg2.jpg ()2. Szinte egyetlen táplálék-kiegészítő sem tartalmazza a feltüntetett HCG-hormont. Még ha valóban el is nyomná az étvágyadat, a valódi HCG-t csak orvos írhatja fel receptre. A legtöbb táplálék-kiegészítő homeopátiás készítmény néven fut, ami azt jelenti, hogy nincs benne valódi HCG-hormon.

3. Csak hab a tortán, hogy ezek a készítmények valójában nem homeopátiásak. Illegális gyógyszerek, amelyek komoly károkat tehetnek a szervezetedben.

4. Ez a diéta nagyon-nagyon drága lehet. Ráadásul, a HCG-hormon cseppek formájában valószínűleg nem is az, amiért fizetsz.

5. Nincsenek olyan klinikai, vagy tudományosan bizonyított vizsgálatok, amelyek igazolnák a HCG-diéta hatékonyságát. A diéta során keletkező fogyás nem a hormonnak köszönhető, hanem a drasztikusan alacsony kalóriabevitelnek.

Ugyan a gyors megoldások csábítóak lehetnek azok számára, akik fogyni szeretnének, azonban semmiképpen se próbáld ki ezt a szélsőséges diétát, helyette étkezz kiegyensúlyozottan, és végezz rendszeres testmozgást, így arra is nagyobb esélyed lesz, hogy a későbbiekben elkerüld a jojó-effektust.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X