Főoldal > DIÉTA > Légy olyan lélegzetelállítóan vékony, mint a francia nők!

Légy olyan lélegzetelállítóan vékony, mint a francia nők!

diétafrancianők
0

Írta: and

A francia konyha alapjában nem mondható egészségesnek, az ételek nagy része szénhidrátban gazdag és rostszegény. Sok bagettet, brióst, sült krumplit, camembert sajtot, liba- és kacsamájat esznek. A nők mégis lélegzetelállítóan karcsúak, alakjukat sok apró trükknek köszönhetik. Alkalmazd őket te is, hogy már nyárra bombaalakod legyen! Vásárolj idény élelmiszereket! A franciáknál nagy a frissesség iránti igény, […]

A francia konyha alapjában nem mondható egészségesnek, az ételek nagy része szénhidrátban gazdag és rostszegény. Sok bagettet, brióst, sült krumplit, camembert sajtot, liba- és kacsamájat esznek. A nők mégis lélegzetelállítóan karcsúak, alakjukat sok apró trükknek köszönhetik. Alkalmazd őket te is, hogy már nyárra bombaalakod legyen!

Vásárolj idény élelmiszereket!

A franciáknál nagy a frissesség iránti igény, így sokkal több vitamint és ásványi anyagot fogyasztanak, mint mi. A minőségi tápanyagok jelentősen hozzájárulnak az egészségesen karcsú alak eléréséhez és megőrzéséhez. Az idénycikkeket biopiacokról szerzik be, amelyek roskadoznak a friss paradicsomtól, a karcsú spárgától, a mosolygós almától, az illatos körtétől és a csokorba kötött friss bazsalikomtól. Már hazánkban is elég sok biopiac van, vásárolj te is ott a szuper- és hipermarketek helyett!

Kávét csak feketén!

A város energiaitala a kávé, ami nemcsak a lakókat pörgeti fel, hanem az anyagcseréjüket is. Párizs kultúrájának szerves része a café bio, amely rovarirtótól és műtrágyától mentes. A kávét a nők is csak feketén isszák, tejeskávét kizárólag a turisták fogyasztanak. A feketekávé kalóriamentes, míg egy pohár ízesített latte akár 500 kalóriánál is többet tartalmazhat, amely felér egy étkezéssel.

francia2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Egyél naponta sokszor!

A francia paradoxonnak hívott jelenség jól működik. Míg mi magyarok hajlamosak vagyunk ritkán enni, gyakran kihagyjuk a reggelit és a vacsorát, megelégszünk akár napi 2 étkezéssel is, a franciák sokszor esznek. Ezáltal kiegyensúlyozottan tartják az energiaszintűket, és kiküszöbölik a farkasétvágyat, amelynek hatására mi magyarok gyakran kalóriadús habzsolásba kezdünk. Mozgásban tartják az anyagcseréjüket, így a vércukor ingadozását elkerülik.

Add meg az étkezések módját!

A gasztronómiában is az elegancia érvényesül náluk, az étel is egyfajta divatcikk lett. Éppen ezért nem szeretik a hazavihető, dobozból sebtében megehető ételeket. Megadják az étkezés módját, nem a tévé előtt, vagy útközben eszik meg a táplálékukat, hanem asztalhoz ülve, szépen megterítve kiélvezik az ételek ízét és mennyei illatát. Így kevesebbet esznek egyféle ételből, és hamarabb érzik magukat jóllakottnak, ezáltal jóval kevesebb kalóriát visznek be a szervezetükbe.

Mértékkel ihatsz alkoholt is!

A franciáknál az étkezés része az alkoholfogyasztás. Mértékkel fogyasztva egy vacsora utáni italt, emésztést könnyítő hatása miatt érdemes beiktatni. Természetesen nem a cukros, igazi kalóriabomba koktélokra kell gondolni. Két deci vörösbor nemcsak remek antioxidáns, hanem az emésztést is segíti. A vörösbor mellett a francia nők másik kedvenc itala a Digestif. Az alkoholból készült, gyümölcsökkel, fűszerekkel, füvekkel, magokkal és gyökerekkel ízesített italt étkezés után szolgálják fel, hogy könnyítse az emésztést. Ezt itthon minőségi pálinkával, vagy keserű likőrrel pótolhatod.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X