Főoldal > DIÉTA > A legjobb karcsúsító, húsmentes receptek

A legjobb karcsúsító, húsmentes receptek

burgerpadlizsánreceptvegán
0

Írta: and

Vega Burger Ezek az egészséges hamburgerek annyira finomak és fehérjében gazdagok, hogy a hús egyáltalán nem fog hiányozni belőlük.    Hozzávalók 4 adaghoz: 4 evőkanál repceolaj2 közepes portobello gomba, felkockázva1/2 fej vöröshagyma, felkockázva1/2 zöld kaliforniai paprika, kimagozva és felkockázva1 konzervdoboz fekete bab, átöblítve és megszárítva1/4 teáskanál pirospaprika1/4 teáskanál fokhagymapor1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors2 tojásfehérje1 evőkanál […]

Vega Burger

Ezek az egészséges hamburgerek annyira finomak és fehérjében gazdagok, hogy a hús egyáltalán nem fog hiányozni belőlük.
   
Hozzávalók 4 adaghoz:

4 evőkanál repceolaj
2 közepes portobello gomba, felkockázva
1/2 fej vöröshagyma, felkockázva
1/2 zöld kaliforniai paprika, kimagozva és felkockázva
1 konzervdoboz fekete bab, átöblítve és megszárítva
1/4 teáskanál pirospaprika
1/4 teáskanál fokhagymapor
1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 tojásfehérje
1 evőkanál mézes mustár
1 evőkanál Worcestershire szósz
6 evőkanál zsemlemorzsa
4 teljes kiőrlésű zsemle
1/2 csésze barbecue szósz
4 salátalevél
4 szelet paradicsom

husmentes1.jpg ()Elkészítése: Melegíts közepes lángon 2 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben. Főzd meg a gombát, a hagymát és a paprikát, és kevergesd, ameddig a paprika meg nem puhul, kb. 4-5 percig. Ezután add hozzá a babot, a paprikát, a fokhagymaport és a fekete borsot. Főzés közben zúzd szét a babokat egy kanállal, és főzd tovább 1-2 percig. Tedd a keveréket egy tálba, és keverd össze a tojással, a mustárral, a Worcestershire szósszal és a zsemlemorzsával. Formázz belőle 4 pogácsát. Egy serpenyőben melegíts két evőkanál olívaolajat közepes lángon, és főzd a burgereket, ameddig barnák és kemények nem lesznek, 6-7 percig oldalanként. Ha elkészültek, rakd a zsemlékbe őket, és mindkét oldalukra tegyél barbecue szószt, salátalevelet és egy szelet paradicsomot.

Tápanyagtartalom: 475 kalória / hamburger, 18.2 g zsír, 61.4 g szénhidrát, 11.2 g élelmi rost, 17.9 g fehérje

Padlizsános Cannelloni

Szeretnél egy szuperdiétás, mégis laktató ételt ebédre? Nincs szükséged a kalóriadús tésztára, ha helyettesítheted a tápláló padlizsánnal is.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A szószhoz:
1 evőkanál olívaolaj
4 nagy mogyoróhagyma felszeletelve
4 gerezd fokhagyma
2 befőttesüveg (2×330 g egyenként) szárított, sült piros paprika
1/2 csésze frissen facsart narancslé (1 narancs leve)

husmentes2.jpg ()A padlizsánhoz:
2 közepes padlizsán hosszában felszeletelve kb. 1,5 centis darabokra
Olívaolaj

A töltelékhez:
120 g kecskesajt
4 olívabogyó, magozott és darált
1 teáskanál apróra vágott kapribogyó
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

A szósz elkészítése: Melegíts olajat egy közepes méretű serpenyőben, közepes lángon. Főzd a mogyoróhagymát és a fokhagymát, ameddig meg nem puhulnak, kb. 1 percig, majd csökkentsd a hőfokot. Főzd, amíg aranybarna nem lesz (3-5 percig). Add hozzá a paprikát és a narancslevet, majd forrald fel. Ezután csökkentsd a hőfokot és párold az ételt, amíg a paprika meg nem puhul (kb. 5 percig). Ha elkészült, hűtsd le és pürésítsd egy kézi mixergép segítségével. Végül a szószt öntsd egy sütőedénybe.

A padlizsán elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Kend be a padlizsánt egy kevés olívaolajjal, és süsd egy tepsiben, ameddig aranybarna nem lesz mindkét oldalán, kb. 15 percig.

A töltelék elkészítése: Zúzd össze egy tálban a sajtot, az olajbogyót, a kapribogyót és egy evőkanál petrezselymet. Tegyél egy evőkanálnyi tölteléket minden padlizsánba, majd tekerd fel. Helyezd a sütőedénybe, és süsd 10-15 percig. Ha elkészült, a tetejét szórd meg a maradék evőkanálnyi petrezselyemmel.

Tápanyagtartalom adagonként: 259 kalória, 10.7 g zsír, 32 g szénhidrát, 10.8 g élelmi rost, 10.5 g fehérje

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X