Mondj búcsút tavasszal a zsírnak, és töltődj fel ezzel a C-vitaminban és folsavban gazdag salátával! Próbáld ki a csicseriborsó és a pirospaprika ízletes kombinációját, és csattanj ki az energiától! A csicseriborsó és a pirospaprika folsavban rendkívül gazdag, ami elősegíti a vörösvértestek termelődését, és nélkülözhetetlenül fontos az izmok oxigénellátása szempontjából. A csicseriborsó ugyancsak tartalmaz vasat, egy […]
Mondj búcsút tavasszal a zsírnak, és töltődj fel ezzel a C-vitaminban és folsavban gazdag salátával!
Próbáld ki a csicseriborsó és a pirospaprika ízletes kombinációját, és csattanj ki az energiától! A csicseriborsó és a pirospaprika folsavban rendkívül gazdag, ami elősegíti a vörösvértestek termelődését, és nélkülözhetetlenül fontos az izmok oxigénellátása szempontjából. A csicseriborsó ugyancsak tartalmaz vasat, egy másik létfontosságú tápanyagot, ami szintén az oxigén áramlásához szükséges, azonban a csicseriborsóban található vas a C-vitamin segítségével szívódik fel a leghatékonyabban. Szerencsére egy közepes méretű pirospaprika a 377 százalékát teszi ki a napi ajánlott C-vitamin szükségletednek. A kutatások kimutatták, hogy a csicseriborsó-pirospaprika kombinációja (és az összes babféléé) segít a vércukorszint emelésében, és a zsírraktárak csökkentésében.
Így kerüld el a puffadást!
A hüvelyesek hírhedtek arról, hogy puffadást okoznak. Sajnos sok embernél a csicseriborsó is ugyanezt a hatást váltja ki. Próbáld ki az alábbi tippeket, hogy megelőzd a nemkívánatos gázosodást.
– Mindig alaposan mosd meg a hüvelyeseket főzés előtt, és dobd ki az elszíneződött, vagy túl koszos darabokat.
– Áztasd be őket éjszakára legalább 8 órára. Ez a trükk segít a főzési idő csökkentésében is.
– Soha ne főzd meg őket abban a vízben, amibe beáztattad a hüvelyeseket. Használj friss vizet a főzéshez, ezáltal csökkented a bennük található gáztermelő cukrokat.
– A konzerv bab általában ritkábban vezet puffadáshoz. Válassz az alacsony sótartalmú vagy a hozzáadott sót nem tartalmazó verziók közül.
– Hidratálj egész nap: legalább 2-3 liter ásványvizet igyál meg a nap folyamán.
Csicseriborsó saláta erőspaprikával
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 konzerv csicseriborsó
3 db felkockázott, piros kaliforniai paprika
1 csésze apróra vágott koriander (kb. 1 csokor)
1 csésze apróra vágott, lapos levelű petrezselyem (kb. fél csokor)
3 gerezd felaprított fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 citrom frissen facsart leve
Jódozott tengeri só és frissen őrölt bors
Elkészítése: Alaposan mosd meg a csicseriborsót, hogy eltávolítsd a felesleges nátriumot róla. Mixeld össze a hozzávalókat egy nagy tálban, majd hagyd állni a hűtőben legalább 2 órán keresztül, hogy összeérjenek az ízek.
Tápanyagtartalom egy adagban: 264 kalória, 6 g zsír, 1 g telített zsír, 0 g transz zsír, 0 mg koleszterin, 12 mg nátrium, 40 g szénhidrát, 11 g élelmi rost, 3 g cukor, 13 g fehérje, 4 mg vas.
Legyél két hét alatt bomba nő!