Főoldal > DIÉTA > Top 5 diétás mítosz – Itt az igazság!

Top 5 diétás mítosz – Itt az igazság!

kalóriamítoszzeller
0

Írta: and

1. Mítosz: A zeller negatív kalóriás zöldség, mert több kalóriát égetünk el vele, amíg megemésztjük, mint amennyit tartalmaz. Az igazság: Sajnáljuk, ha most a lelkedbe tiprunk, de tény, hogy nincs olyan, hogy negatív kalóriás étel. Minden tartalmaz kalóriát – még a saláta és a zöldségek is – a kalóriák pedig zsírrá alakulnak, amennyiben a szervezet […]

1. Mítosz: A zeller negatív kalóriás zöldség, mert több kalóriát égetünk el vele, amíg megemésztjük, mint amennyit tartalmaz.

Az igazság: Sajnáljuk, ha most a lelkedbe tiprunk, de tény, hogy nincs olyan, hogy negatív kalóriás étel. Minden tartalmaz kalóriát – még a saláta és a zöldségek is – a kalóriák pedig zsírrá alakulnak, amennyiben a szervezet nem használja fel őket energiaként. Ezzel együtt, ha zellert rágcsálsz snack gyanánt, nem jársz rosszul, hiszen kevés kalóriát, ám sok vizet tartalmaz.

2. Mítosz: Este 8 után enni vétek.

Az igazság: Ha sokat eszel, meg fogsz hízni, teljesen mindegy, hogy mikor fogyasztod el azt az 5000 kalóriát. Reggel épp annyit ér, mint este 10-kor.

3. Mítosz: Kerülnöd kell a szénhidrátokat, hogy fogyj.

tojas2.jpg ()Az igazság: A szénhidrátok alapvető fontosságú energiaforrást jelentenek a szervezetnek, a sejtek egy részének pedig szükségük van rájuk, hogy életben maradjanak. Emellett a vitaminok, ásványi anyagok és rostok életében is lényeges szerepet játszanak. 

4. Mítosz: A zsírtól kövér leszel.

Az igazság: Vannak zsírok, melyek szükségesek a szervezet egészséges működéséhez. Amit kerülnöd kell, azok a telített zsírok és a transzzsírok. 

5. Mítosz: A tojás elzárja az artériákat.

Az igazság: A tojás az egyik tápanyagokban leggazdagabb étel, amely egészséges proteint és zsírokat tartalmaz, valamint sokáig eltelít. Kutatások bizonyítják, hogy azoknak, akik tojást reggeliznek, kevesebb a súlyuk. Habár koleszterint tartalmaz, egy egészséges nő napi 2 tojást bátran megehet anélkül, hogy emelné a koleszterinszintjét.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X