Főoldal > DIÉTA > 10 szuper módszer, hogy kevesebb kalóriát tartalmazzon a szendvicsed

10 szuper módszer, hogy kevesebb kalóriát tartalmazzon a szendvicsed

diétajoghurtparadicsomsajtszendvics
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Szeretnél egy kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag ebédet, ami fehérjében és rostokban is gazdag? Egy jól összerakott szendvics kiváló választás lehet. Az alábbi 10 módszer segít neked, hogyan csökkentsd a kedvenc szendvicsed kalóriatartalmát úgy, hogy bűntudat nélkül ebédelhess. Ne feledd, a […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Szeretnél egy kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag ebédet, ami fehérjében és rostokban is gazdag? Egy jól összerakott szendvics kiváló választás lehet. Az alábbi 10 módszer segít neked, hogyan csökkentsd a kedvenc szendvicsed kalóriatartalmát úgy, hogy bűntudat nélkül ebédelhess. Ne feledd, a sok kicsi sokra megy, ezért érdemes minden apróságra odafigyelned!

1. Válaszd a teljes kiőrlésű lisztből készült pitát (170 kalória) két szelet teljes kiőrlésű kenyér (200 kalória) helyett: így 30 kalóriát spórolsz meg.

2. Ha a gyorséttermekben a spenótos tortillát (180 kalória) választod az aszalt paradicsommal és bazsalikommal készült tortillatekercs (210 kalória) helyett, azzal 30 kalóriát takarítasz meg.

3. Ha 2 darab római salátalevélbe (10 kalória) göngyölöd a zöldséget és a húst egy teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla helyett (120 kalória), azzal 110 kalóriának mondasz búcsút.

4. Spórolj a kalóriákkal: az egész szendvicsed helyett edd csak meg a felét, a másik felét pedig hagyd meg a következő étkezésre, így feleannyi kalóriát viszel be egyszerre, ami elősegíti a megfelelő anyagcserét.

5. Rakj a szendvicsedbe 60 gramm szeletelt pulykahúst (60 kalória) 60 gramm gépsonka helyett (70 kalória): ezzel 10 kalória mínuszt könyvelhetsz el.

sandwich.jpg ()6. Egyél 60 gramm szeletelt, grillezett csirkehúst (60 kalória), vagy 60 gramm szeletelt, sült marhahúst (60 kalória) 60 gramm pastrami (marhahúsból készült, szárított sonka, 82 kalória) helyett, és spórolj 22 kalóriát.

7. Ha sajtot választasz, keresd az alacsonyabb zsírtartalmú változatokat. Pl. egy szelet Provolone (98 kalória) 15 kalóriával kevesebbet tartalmaz, mint egy szelet cheddar sajt (113 kalória).

8. Egy szelet friss paradicsom (5 kalória) mindig jobb választás, mint egy evőkanál cukrozott ketchup (20 kalória).

9. Rakj egy evőkanál kaprozott görög joghurtot uborkával (30 kalória) a szendvicsedbe egy evőkanál majonéz helyett (57 kalória), így 27 kalóriának, és jelentős mennyiségű cukornak és zsírnak mondasz búcsút.

10. Végül az aranyszabály: mindig válaszd a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret vagy zsemlét, soha ne tegyél cukrozott szószokat a zsemlédbe (ketchup, majonéz, tartármártás, különböző öntetek), valamint részesítsd előnyben a sovány fehérhúsokat, rengeteg friss zöldséggel.

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X