Főoldal > DIÉTA > A legjobb tippek, hogy a nyaralás ne hízókúra legyen!

A legjobb tippek, hogy a nyaralás ne hízókúra legyen!

fogyáshízáskalóriaszegénylevesnyaralássaláta
0

Írta: and

Készíts egészséges szendvicseket! Reggelire és a nap közbeni programokhoz készíts rost- és vitamindús szendvicseket. A reggeli az egyik legfontosabb étkezés a nap folyamán, mert ez indítja be az anyagcserét és adja meg az energiát az egész naphoz. A nap közbeni kirándulások, strandolások során gyakran megéhezünk, és elcsábulunk a gyorsbüfék kínálatára. Ezért érdemes reggelinél plusz szendvicseket […]

Készíts egészséges szendvicseket!

Reggelire és a nap közbeni programokhoz készíts rost- és vitamindús szendvicseket. A reggeli az egyik legfontosabb étkezés a nap folyamán, mert ez indítja be az anyagcserét és adja meg az energiát az egész naphoz. A nap közbeni kirándulások, strandolások során gyakran megéhezünk, és elcsábulunk a gyorsbüfék kínálatára. Ezért érdemes reggelinél plusz szendvicseket készíteni, hogy napközben is legyen egészséges harapnivalód. Mindig válaszd a teljes kiőrlésű, magvas pékárukat, amelyeket bőségesen megpakolhatsz zöldséggel. Tegyél bele sovány sajtot és sonkát, vagy sokáig elálló zöldségkrémet.

Kezdd levessel az étkezést!

Az ebédet és a vacsorát érdemes levessel kezdeni a nyaralás alatt is, nemcsak a hétvégi családi ebédeken. Eltelítjük vele a gyomrunkat, és a többi ételből így már csak jóval kevesebbet tudunk majd enni. A levesek általában kalóriaszegények, a leveseket fogyasztók pedig kevesebb zsírt és kalóriát vesznek magukhoz, mint azok, akik kihagyják az étkezéseknek ezt az első részét. Ráadásul magas folyadéktartalmúak, így nagymértékben hozzájárulnak a nyáron megnövekedett folyadékszükséglethez. A bennük levő zöldségek és gyümölcsök révén pedig sok vitaminoz, ásványi anyaghoz és rosthoz jut a szervezet.

salata2.jpg ()Köret helyett válaszd a salátát!

A meleg, főtt étel fogyasztása nyáron is fontos, de a grillezett húsok és halak mellé felejtsd el a zsírban tocsogó sült krumplit. Egy átlagos adag sült krumpli 400 kalóriát és 20 gramm telített zsírt tartalmaz. Ez pedig szervezetünkben is zsírrá raktározódik. Válassz inkább idénysalátát, természetesen majonézes öntet nélkül. Salikkal bőségesen megpakolhatod a tányérod késői vacsik alkalmával is, hiszen kalóriaszegények, ugyanakkor telítenek, rostban és vitaminban gazdagok.

Kerüld a hizlaló hűsítő desszerteket!

Nyáron kevésbé kívánjuk a tömény tortaszeleteket, viszont jóízűen fogyasztjuk a cukorban és zsírban gazdag jégkrémeket, tejszínes fagyikat, shake-eket és jegeskávékat. Tudtad, hogy kedvenc cukorszirupos, fagyis jegeskávéd 550 kalóriát is tartalmazhat? Desszertnek jó választás a zsírszegény gyümölcssorbet, a cukormentes gyümölcskrém, a hűsítő görögdinnye vagy az eper, természetesen tejszínhab nélkül.

Hűtsd a szomjad ásványvízzel!

Nyaralás során sokan csak az étkezésre figyelnek azért, hogy ne hízzanak, pedig a nyári megnövekedett folyadékfogyasztás még nagyobb veszélyeket rejt. Ilyenkor jól esnek a jéghideg szénsavas üdítők, cukros limonádék és gyümölcslevek, amelyekkel rengeteg felesleges kalóriát és cukrot viszünk be a szervezetünkbe. Az ásványvíz a legalkalmasabb nyáron is a folyadék pótlására: jó szomjoltó, kalóriamentes, gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X