Főoldal > DIÉTA > 3 ínycsiklandó finomság, amit nem kell megsütnöd

3 ínycsiklandó finomság, amit nem kell megsütnöd

édességfinomságrecept
0

Írta: and

Szuper shake(344 kalória, 32 gramm cukor, 14,9 gramm zsír, 54,9 gramm szénhidrát, 5,8 gramm fehérje) Hozzávalók: 2 dl víz1 teáskanál kókuszolaj20 dkg spenót1 teáskanál kakaópor30 dkg áfonya1 banán vagy egy marék cseresznye1 kevés méz Elkészítés: Egyszerűen turmixold össze spenótot és a kókuszolajat a vízzel, majd add hozzá az áfonyát, a banánt vagy a cseresznyét, és […]

Szuper shake
(344 kalória, 32 gramm cukor, 14,9 gramm zsír, 54,9 gramm szénhidrát, 5,8 gramm fehérje)

Hozzávalók:

2 dl víz
1 teáskanál kókuszolaj
20 dkg spenót
1 teáskanál kakaópor
30 dkg áfonya
1 banán vagy egy marék cseresznye
1 kevés méz

Elkészítés:

Egyszerűen turmixold össze spenótot és a kókuszolajat a vízzel, majd add hozzá az áfonyát, a banánt vagy a cseresznyét, és egy isteni, vitamindús shake-et kapsz. Nem kell sokáig mixelni, csak ameddig krémes állagú nem lesz. A tetejére csöpögtess egy kis mézet, majd szórd meg kakaóporral. Kész is egy adag ízletes energiabomba, amitől egészségesebb, vidámabb leszel és garantáltan nem hizlal! Reggelire tökéletes.

suti2.jpg ()Mediterrán brokkoli saláta
(66 kalória, 3,1 gramm cukor, 2,3 gramm zsír, 10,1 gramm szénhidrát, 3,5 gramm fehérje)

Hozzávalók:

A szószhoz:
10 deka kesudió
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál narancslé
1 teáskanál só
3 gerezd fokhagyma
1 dl víz

A salátához:
1 fej brokkoli egészen kis darabokra vágva
1 db kaliforniai paprika felszeletelve
1 kis üveg magozott olívabogyó

Elkészítés:

A szósz összetevőit mixeld össze. A megfelelő állag eléréséhez nyugodtan adj még hozzá vizet. Vedd figyelembe, ha tárolni fogod a hűtőben, jobban besűrűsödik, tehát hagyhatod egy kicsit hígabbra is. A falatnyi darabokra vágott brokkolit tedd egy nagyobb tálba, öntsd nyakon a kis virágokat a fehér szósszal, majd add hozzá a szeletelt kaliforniai paprikát és az olívabogyót. Isteni vacsora lehet belőle!

Wellness Cafe tipp: Felturbózhatod az ízeket, ha az elkészült saláta tetejét meghinted egy kis fenyőmaggal, bazsalikommal és rálocsolsz egy kevés olívaolajat is.

Békebeli csokoládétorta
(231 kalória, 14,4 gramm cukor, 14,4 gramm zsír, 22,3 gramm szénhidrát, 7,1 gramm fehérje)

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg darált dió
10 dkg magozott datolya
2 kanál kakaópor
1 teáskanál vaníliás cukor
1 csipetnyi só

A krémhez:
2 evőkanál agavé szirup
1 teáskanál vaníliás cukor
2 magozott avokádó
3 kanál kakaópor
1 dl víz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit konyhai robotgéppel turmixold össze, amíg homogén elegyet nem kapsz. Ha túl nehéz dolgozni vele, hozzáadhatsz egy kis vizet, de semmiképpen se próbálkozz vajjal vagy margarinnal. Mikor elkészült, öntsd ki egy kerek tortaformába a sötét masszát. A csokikrém esetében is könnyű dolgod van, egyszerűen tedd a hozzávalókat a turmixgépbe, mixeld jól össze, majd öntsd az alaptészta tetejére. Hagyd pár órát állni a hűtőben és már kész is. Desszertként bármikor fogyaszthatod.

Wellness Cafe tipp: Igazi békebeli hangulatot fog árasztani a csokitortád, ha pár szem cseresznyével, meggyel vagy más bogyós gyümölccsel díszíted.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X