Főoldal > DIÉTA > Így haladj gördülékenyen a súlyvesztés útján!

Így haladj gördülékenyen a súlyvesztés útján!

diétafogyássúly
0

Írta: and

Ha már diétáztál valaha, te is tudod, hogy az étkezési szokások, az életvitel megvá

Ha már diétáztál valaha, te is tudod, hogy az étkezési szokások, az életvitel megváltoztatása gyakran lehetetlennek tűnik. De csak akkor, ha megadod magad azoknak az alaptalan fitneszhóbortoknak, amelyek elhitetik veled, hogy a változás azonnali és tartós lesz.

Kövesd inkább a „Mindig a sárga úton!” – elvet! Ahogy az Óz, a nagy varázslóban énekelte a maroknyi kis csapat, úgy tartsd be te is a következő lépéseket a sikeres életmódváltás érdekében!

Íme néhány bölcs tipp, amelyek segítenek elérni a reális fitnesz és táplálkozási céljaidat, megtanítják, hogyan hallgass az intuícióidra, miként figyelj oda a szervezeted igényeire, hogy helyreállíthasd az egyensúlyt a mindennapi életedben.

1. Óvakodj az „Azonnal akarom”-gondolkodástól!

Ne dőlj be a reklámipar csábításának! Komolyan elhiszed, hogy gyorsan és tartósan lefogyhatsz attól, ha esténként beveszel egy-egy pirulát? Ezzel inkább a szervezetedet károsítod. Az előrecsomagolt élelmiszerek fogyasztása helyett fordíts időt és energiát a főzésre, hogy mindig egészséges ételeket ehess. A tévében hirdetett csodafitnesz-gépekre se költs súlyos tízezreket havonta, inkább sportolj a szabadban! Csak az elhatározás és a kemény munka hozhatja meg a kívánt eredményt.

sulyvesztes2.jpg ()2. Ragaszkodj a teljes igazsághoz!

Néhány fogyókúrás programban csupán féligazságok szerepelnek: valóban fogyhatsz, ha elhagyod a szénhidrátot, de csak rövidtávon érsz el vele látványos eredményt. Az egész élelmiszer-csoport hanyagolása fenntarthatatlan a legtöbb ember számára. Inkább koncentrálj arra, hogy teljes legyen az étrended és tartalmazza a következőket: gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabona, sovány fehérjék, diófélék, magvak és zsírmentes tejtermékek.

3. Felejtsd el a „diéta” kifejezést!

Használd inkább az életmódváltás szó és élj is eszerint! A diéta arra utal, hogy néhány élelmiszert minden áron el kell kerülni, és ez nem jó hozzáállás. A negatív gondolatok nem vezetnek a változás felé. Meg fogod tanulni magad mögött hagyni a bűntudatot és önszántadból választod majd az egészségesebb ételeket.

4. Vedd át a hatalmat a mérleg felett!

Ne engedd, hogy a mérleg irányítsa az életedet! Elég, ha csak hetente egy alkalommal állsz rá, így az egészséges életmód irányelveit betartva biztosan meggyőző lesz az eredmény. Ne feledd, hogy menstruáció előtt mindig egy kicsivel nehezebb vagy, mert a szervezeted sok vizet tart vissza. Ha nem fogytál a mérleg szerint, ne rohanj át duzzogva a közeli cukrászdába egy krémesért! A folyamat előbb-utóbb beindul, csak légy kitartó és türelmes. Megéri az eredmény, hiszen sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben!

5. Kényeztesd magad!

Tudatosítsd a fejedben, hogy nem csak sanyargató módszerekkel érheted el a célodat: az álomsúlyt. Egy-egy fárasztó nap után nemcsak a test, hanem a lélek helyreállítása is nagyon fontos, ha kiegyensúlyozott szeretnél lenni, ami szintén fontos az egészséges életmód szempontjából. Aktív módon légzőgyakorlatokkal, pilatessel, nyújtással, tai chi-val és jógával frissítheted magadat, passzívan pedig egy forró fürdővel, szaunázással, egy kis lágy zene, gyertyafény melletti elmélkedéssel vagy egy nagy alvással regenerálódhatsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X