Főoldal > DIÉTA > 7 szuperfinom étel 10 kalória alatt

7 szuperfinom étel 10 kalória alatt

diétakalóriareteksalátaspenót
0

Írta: and

1. Retek, az egykalóriás étel Nem csak köretként, hanem egészséges nassolnivalóként is

1. Retek, az egykalóriás étel

Nem csak köretként, hanem egészséges nassolnivalóként is fogyaszthatod, főleg, ha le szeretnél adni néhány kilót. A reteknek rendkívül alacsony a kalóriatartama, egy kis fej csupán egyetlen kalóriát tartalmaz. Magas rosttartalmának köszönhetően lassabban tudja megemészteni a gyomrod, így tovább tart az étkezés utáni teltségérzet. Tehát ha nem szeretnéd, hogy kopogjon a szemed az éhségtől ebéd és vacsora között, rágcsálj el egy kis retket.

2. Csípős paprika, a tüzes zsírégetésért

Itt most nem jelent gondot, ha csíp! A tüzes kis paprika segítségével sokkal gyorsabb sebességre kapcsolva ég a zsír. Plusz a benne található folsavnak és B6-vitaminnak köszönhetően fogyasztásával csökkentheted a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

kaloria2.jpg ()3. Karfiol, az igazi rostbomba

Ezek a ropogós kis fehér virágok színültig vannak rosttal. Sokoldalúan elkészíthető és minden formában nagyon finom, és egészséges. Egy virágocskája csupán 3 kalóriát tartalmaz.

Wellness Café tipp: ha szereted a lágy és krémes krumplipürét, de nem szeretnél annyi zsírt és kalóriát fogyasztani, próbáld ki a receptet úgy, hogy a burgonyát karfiollal helyettesíted. Mennyi eledel!

4. Zöldhagyma, a gyulladáscsökkentő

Csupán 5 kalória, alacsony a nátriumtartalma, zsírmentes és az íze szinte minden ételhez tökéletesen passzol. Sőt, kutatások bizonyítják, hogy fogyasztása segít csökkenteni a szervezetünkben előforduló gyulladásokat és bizonyos ráktípusok kockázatát. Nagyon finom omlettel, de keverheted salátákhoz is. Ha zavar a hagymaszag, inkább este rágcsálj belőle, mikor már tutira nem fogsz csókolózni – vagy adj belőle a kedvesedek is!

5. Zeller, a mellrák elleni harc őre

Minden diétás étrend alapvető étele a zeller. Egy szál csak 6 kalóriát tartalmaz, gyorsan, többféle módon is elkészíthető, sőt natúran fogyasztva is nagyon ízletes, illatos rágcsálnivaló. Plusz érdeme, hogy amerikai kutatások során kiderült: a zeller egy bizonyos vegyülete megálljt parancsol a mellrákért felelős tumorsejtek szaporodásának.

6. Spenót, az izomépítő

Ugye még te is emlékszel Popeye-re, a híres tengerészre, aki erőtől duzzadó bicepszét a spenótnak köszönhette? Izomépítő hatása mellett gazdag forrása a növényi alapú omega-3 zsírsavnak és a folsavnak, amely segít csökkenteni a szívbetegségek és a stroke kockázatát és késlelteti a csontritkulást. Ráadásul egy csésze paraj csupán 7 kalóriát tartalmaz!

7. Római saláta, a vitaminkirály

Nem minden saláta teremtetett egyenlőnek. Amivel biztosan nem tévedhetsz, az a standard római saláta, amely a legtöbb sali bázisa. De nem csak kiváló alapként szolgál ez a magas víztartalmú zöldség, hanem igazi vitaminbomba is: A-, C- és K-vitamint, valamint folsavat találunk benne. Emellett csupán 10 kalória egy csészényi belőle, ez még csak veszélyt sem jelent a diétádra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X