Főoldal > DIÉTA > A rostfogyasztás a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen része (x)

A rostfogyasztás a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen része (x)

0

Írta:

Az élelmi rostok növényi eredetű szénhidrátok melyek közös jellemzői, hogy emészthetetlenek é

plantago-ovata5.jpg ()Az élelmi rostok növényi eredetű szénhidrátok melyek közös jellemzői, hogy emészthetetlenek és nagy mennyiségű nedvességet képesek megkötni.

A rostok jótékony hatásai:
•    belülről bélelik a bélfalat, tisztítják a vastagbelet
•    képesek megkötni és csökkenteni a zsírsavak, valamint a koleszterin felszívódását, ezáltal csökkentik a „rossz” (LDL) koleszterin szintet
•    Elősegítik a salakanyagok kiürülését
•    a gyomorban megduzzadva teltségérzetet okoznak, így csökkentik az éhségérzetet
•    biztosítják a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 – 2,5 l/nap) együtt megakadályozzák a székrekedést, növelik a széklet tömegét, segítik a bélmozgásokat, így a béltartalom továbbítását is
•    egy részük prebiotikus hatású

Sajnos a napjainkra jellemző táplálkozási szokásokra az elégtelen rostbevitel jellemző, mely számos kellemetlen panaszt és káros hatást eredményezhet.

A Lepicol rost tartalmú készítmény. A benne található egyiptomi útifűmag héjának rosttartalma segít fenntartani az egészséges bélműködést, fogyasztásával segítheti rostszükségletének biztosítását, mindezt kalóriák bevitele nélkül.
 
Milyen esetekben javasolt a Lepicol használata?

•    Az étrendi rostbevitel biztosítására
•    Az egészséges bélműködés támogatására
•    Kellemetlen hasi panaszok, puffadás, székrekedés esetén

A Lepicol három hatóanyaggal kínál megoldást az Ön problémáira.

1.    Lepicol 9242 X.JPG ()Egyiptomi útifűmag-héj  (Psyllium husk)
Az oldható rostok tökéletes forrása az egyiptomi útifűmag-héj, amely vízből képes a saját tömegének a hússzorosát magába szívni. Az így keletkezett kocsonyás anyag lágyítja a székletet, növeli annak tömegét és gyengéden segít a belek tisztán tartásában.  A lágy zselé segít a toxikus anyagok eltávolításában, valamint segít megelőzni, hogy ezek az anyagok hosszú időt töltsenek a belekben. Ugyanakkor ez a nedves környezet termékeny táptalaj a jótékony baktériumok szaporodásához, megakadályozza, hogy a kórokozók többségbe kerüljenek.

2.    Probiotikumok – jótékony baktériumok, melyek a normál bélflóra részei
A bélben élő jótékony baktériumok csökkentik annak esélyét, hogy ott a kórokozók tartósan megtelepedjenek. Minél nagyobb számban vannak jelen a hasznos baktériumok, a bélrendszer annál ellenállóbb a fertőzésekkel szemben.
A Lepicol ötféle jótékony hatású probiotikumot tartalmaz, melyek javítják a bélflóra mikrobiológiai egyensúlyát.

3.    Prebiotikumok – tápanyagok a jótékony baktériumok számára
Vannak olyan növényi anyagok, amelyek a hasznos, probiotikus baktériumok számára emészthető tápanyagok és elősegítik a szaporodásukat. Ilyen például az inulin, mely a Lepicolban is megtalálható. Az inulin az emberi szervezet számára emészthetetlen poliszacharid, mely nagy hatékonysággal köti meg a nedvességet, csekély mértékben szívódik fel a belekből és segíti a hasznos baktériumok növekedését. Nemcsak a Lepicollal bejuttatott baktériumok, hanem a tápcsatornában már jelenlévő jótékony törzsek szaporodását és növekedését is elősegíti.

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X