Főoldal > DIÉTA > Tuti, olcsó munkahelyi wellnesskaják

Tuti, olcsó munkahelyi wellnesskaják

diétatáplálkozás
0

Írta: and

Kész kajákat enni kényelmes, viszont nem olcsó mulatság, és sokszor a minőségük sem az igazi.

Kész kajákat enni kényelmes, viszont nem olcsó mulatság, és sokszor a minőségük sem az igazi. Segítünk kitalálni a heti menüt úgy, hogy az alapszabályok a következők: minőségi kaja, legfeljebb napi kb. 600 forintos áron és legfeljebb fél óra elkészítési idő! Ehhez mindig érdemes előre tervezned, a legtutibb, ha már hétvégén elkezded az ötletelést, hogy a következő héten mi kerüljön az ételtartó dobozkádba. Ha igazán pénztárcakímélő megoldásra vágysz, csemegézz az alábbi kínálatból!

Tészta: egyszerű és nagyszerű

A tésztákat ezerféle módon kombinálhatod, csak arra figyelj, hogy ne szénhidráton élj állandóan, mert a vonalaid bánhatják. Viszont ha figyelsz a mértékre, olcsón hozhatsz ki finomat és egyedit. Kísérletezz ki kedvenc alapanyagaidból és fűszereidből saját receptet! Lehet ez spagetti, makaróni, fussili, tagliatelle, változatos szószokkal megbolondítva. De a konzervet felejtsd el! Nemcsak azért, mert drága, hanem mert sokkal egészségesebb a friss alapanyagokból készült változat.

Tuti tipp: Olívaolajon fonnyassz apróra vágott fokhagymát, szeleteld rá a kedvenc zöldségeidet (pl. cukkini, paradicsom, padlizsán stb.), fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, csilivel, keverd össze a megfőzött tésztával, majd tálaláskor reszelj rá sajtot, és hintsd meg aprított petrezselyemmel.

pasta2.jpg ()Zöldséges finomságok: variációk egy témára

A zöldségek igazi jolly jokernek számítanak az egészséges és spórolós menü összeállításában. Ne riadj vissza a hagyományos főzelékektől, gondold őket újra, és fűszerezd extrán! Próbáld ki a sárgaborsót curryvel, a zöldbabot kaporral, a spenótot indiai fűszerekkel, a répafőzelékre pedig mehet egy kis parmezán. Jó ötlet az is, ha wokban sütsz össze többféle zöldséget (pl. lilahagyma, sütőtök, cukkini, padlizsán, krumpli, répa).

Tuti tipp: A wokos zöldségkajához rizstésztát egyél, hiszen a főzése pofonegyszerű. Forrázd le, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

Kukoricadara és zabkorpa: egy új dimenzió

A polenta, vagyis a kukoricadarából készült egytálétel nem véletlenül jött újra divatba: sokféleképpen variálható, laktató, egészséges és nem kell érte vagyonokat fizetni. De kipróbálhatod a zabkorpát is egy kicsit másképp! Másfél evőkanál zabkorpát és ugyanennyi natúrjoghurtot keverj össze 1 tojással és egy pici sóval, majd 3 csepp olajon süss belőle palacsintát! Ugyanígy a zabkorpából nokedlit is készíthetsz reformköretként.

Saláták: közösködj a kollégákkal

Tuti választás, ha az ebéded főszereplőivé teszed a salit! Úgy az igazi, ha összefogtok a kolleganőiddel, és felosztjátok, hogy ki melyik hozzávalóért felelős. Így otthon mindenkinek csak a saját alapanyagát kell felszeletelni, az irodai konyhában pedig összekeverni az egészet. A variációk száma a fantáziátoktól és az ízlésetektől függ. Voksoljatok laktatós változatokra (pl. cézár-, tojás-, nizzai saláta stb.), és rágcsáljatok mellé egy-egy rozsos vagy korpás péksütit, hogy vacsoráig eszetekbe se jusson az evés.

Tuti tipp: Tartsatok az irodában olívaolajat, balzsamecetet és fűszereket, a hűtőben egy tubus majonézt. Így natúr öntettel vagy egy nagy pohár joghurttal máris ízletesebb egy nagyobb adag zöldség.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X