Főoldal > DIÉTA > Ünnepi túlélőkalauz: 6 gyakori diétás hiba, amit semmiképp ne kövess el

Ünnepi túlélőkalauz: 6 gyakori diétás hiba, amit semmiképp ne kövess el

diétatáplálkozás
0

Írta: and

Tudjuk, hogy igazi csoda ilyenkor megtartani a súlyod, hiszen kevesebb időd jut a testmozgásra, ugyanakkor több eseményre

Tudjuk, hogy igazi csoda ilyenkor megtartani a súlyod, hiszen kevesebb időd jut a testmozgásra, ugyanakkor több eseményre vagy hivatalos. Maradj csini, és kerüld el azokat a hibákat, amiket leginkább hajlamosak vagyunk elkövetni karácsonykor és szilveszterkor.

Kihagyod a reggelit

Amikor sürget az idő és csökkenteni kell a bevitt kalóriákat, a diétázók többsége a reggelit hagyja ki. Ez viszont egy nagyon rossz megoldás. Azok a diétázók, akik reggeliznek, gyorsabban adják le a felesleges kilókat, és utána könnyebben megtartják a súlyukat. Az egészséges ételek és az egész napos elégedettség érzete segítségével könnyebben átvészeled az ünnepekkel járó stresszt is.

Túlbecsülöd az elégetett kalóriákat

A testmozgás elengedhetetlen faktora a fogyásnak. De vigyázz, mert könnyű túlbecsülni a sporttal elégetett kalóriákat. 30 perc futással lehet, hogy 300 kalóriát égetsz el, de már egy kis pohár tojáslikőrben több mint 300 kalória van. Ne hagyd abba az edzéseket, hamar formába lendülhetsz általuk, de ne gondold azt, hogy bármit megehetsz és megihatsz, ami eléd kerül a partin. Figyelj az egyensúlyra!

tojgli2.jpg ()Alábecsülöd a kalóriabevitelt

Amikor elmész egy buliba, egyáltalán nem könnyű kontrollt tartani, főleg, ha büfékínálat van. Ezt nem lehet letagadni. Azt tanácsoljuk, nézz alaposan körül, és ilyenkor nyugodtan légy finnyás. Ha valami nem olyan finom, hogy megérné a hatalmas kalória-bevitelt, nyugodtan hagyd meg.

Kevés rostot eszel

Még mindig sokan meg vannak győződve arról, hogyha kevés szénhidrátot fogyasztanak, az garantálja a gyors fogyást. A sötét, hideg téli napok egyáltalán nem megfelelők arra, hogy teljesen kihagyd az étkezésedből a kenyeret és a tésztát. A szénhidrátok boldogságérzetet adnak, mivel segítik a szerotonin termelődését. Keresd a teljes kiőrlésű szénhidrátokat, hogy kényeztesd a lelked és egyensúlyban tartsd a diétád.

Túl sok alkoholt iszol

Lehet, hogy tartózkodsz a finom falatoktól az ünnepi összejöveteleken, de sajnos az ital is számít. Ha szeretnél az ünnepek után is fitt maradni, akkor csökkents minimális szintre az alkoholfogyasztásodat. Nem egyszerű józannak maradni egy bulin, ahol mindenki sokat iszik körülötted, de gondolj arra, hogy így legalább nem kell majd a borzalmas másnapossággal küzdened.

Mindentől megfosztod magad

Az ünnepek a hizlaló csemegékről szólnak, a forró csokitól egészen a vajas, kalóriadús sütikig. Azonban, ha megfosztod magad a finomságoktól, az gyakran visszafele sül el, és több hizlaló dolgot eszel, mint valaha is gondoltad volna. Csipegess nyugodtan, de tarts limitet, így egyaránt élvezni fogod a külsőd és az ünnepi finomságokat is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X